בוקר אור
בהסכם המזונות שלי ושל אב בני, ביקש אביו להטיל עיכוב יציאה מהארץ לבננו המשותף, ולהסירו לאחר שנתיים (אשר הסתיימו ב-10/11). עתה, לאחר שפניתי אליו לבטלו, אומר הוא כי אינו מוכן להסיר עיכוב זה, ושאעשה כרצוני בענין...
צהרון - בננו המשותף היה משנתו הראשונה במסגרות פרטיות. אני מתגוררת ביישוב בשרון, והנני בעלת צהרון פרטי, היחידי ביישוב,זו השנה השניה, לגילאי חובה-ב'.בני, בגן חובה, והוא עמי כבר שנה שניה. אביו, לאורך השלוש וחצי שנים שאנו פרודים, מערים כל הזמן קשיים מכוונים, ונוהג כבריון המאמין שהוא מעל לחוק. שאלתי היא - האם זכותי לבקש ממנו השתתפות בעלות הצהרון? בשנה שעברה לא ביקשתי, ובכל מקרה בננו זקוק לצהרון, כי שנינו עובדים עד שעות אחה"צ. במידה וזוהי זכותי, אשמח לקבל המלצות לאיך עלי לעשות כן, כי ברור לי שיהיה עלי להשיג זאת דרך עו"ד. תודה מראש.
קשה לענות לשאלותייך ללא קריאת ההסכם בינך לבין אבי ילדך, שאם אני מבינה נכון, הוא עדיין בעלך.
האם ההסכם אותו את מזכירה מפרט אך ורק את הסדר המזונות ביניכם או גם עניינים אחרים, הסדרי ראייה למשל? האם ההסכם קיבל אישורו של בית משפט?
באופן כללי, ניתן לבקש לבטל את צו עיכוב היציאה, אם הוצא בכלל כזה.
באשר לצהרון - האם העניין הוסדר באותו הסכם?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
אב בני ואנוכי לא היינו נשואים רבנית, אי לכך לא התגרשנו, אלא רק הסדרנו הסכם מזונות אשר אושר ע"י בימ"ש.
ההסכם מתייחס להכל - הסדרי ראיה, הוצאות מעבר למזונות המוסכמים - חצי-חצי, כולל צהרון, חוגים וכן הלאה.
לגבי צו עיכוב היציאה - אני מבינה שעלי קודם לברר האם הוצא בכלל, ובאם כן, זכותי להגיש בקשה לבימ"ש ולבקש לבטלו בהתאם להסכם אשר נחתם?
לגבי הצהרון - שאלתי הייתה האם זכותי לדרוש חצי מעלות הצהרון, כשם שהוא מתומחר על ידי מול ההורים של ילדי הצהרון, לאב בני? שהרי מחובתו, בהתאם להסכם לשאת בחצי מהוצאות צהרון לבננו.
בשנה שעברה לא עשיתי כן, בדרכי הטבעית לקחת אחריות מלאה על בני, אך, תודה לאל, מבינה אני שזוהי חובתו לשאת גם בהוצאה זו.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר