שלום רב חברות וחברים,
מדובר באישה שהיא המשמורנית על ילדיה.
בפס"ד מזונות קבועים נכתב כי בנוסף לדמי המזונות יתווספו התשלומים הבאים:
א) "מחצית מעלות חוג אחד לכל ילד לפי תעריף מתנ"ס"
ב) "מחצית מעלות הקייטנות לילדים, לפי תעריף מתנ"ס"
ג) "מחצית מעלות טיפולים רפואיים חריגים..."
שאלותיי הן כדלקמן:
1) לכמה חוגים לפי הפס"ד ניתן לרשום כל ילד במשך שנה אחת?
2) אם, למשל, החוג מתפרס רק ע"פ חצי שנה - האם ניתן לרשום אותו לחוג נוסף באותה שנה?
3) אם הילד רוצה לעזוב את החוג באמצע משום שהוא לא משתלב בו יפה או משום ששעות החוג מתבררות בדיעבד כלא נוחות - האם ניתן לבטל את המשך תשלום החוג ולרשום אותו לחוג אחר?
4) לכמה קייטנות ניתן לרשום כל ילד במשך שנה אחת?
ושתי השאלות החשובות ביותר:
5) האם הגבר יכול להחליט על דעת עצמו לרשום את הילדים לחוג ולדרוש מהאישה שתשלם את מחצית התשלומים? לי זה נשמע אבסורד משום שבפסה"ד כתוב שתשלומים אלו יתווספו לדמי המזונות, כלומר הגבר ישלם לאישה מחצית לאחר שהיא זו שרשמה אותם (או לחילופין, שהם ישלמו ביחד לאחר שהיא זו שהחליטה לאילו חוגים יילכו). דבר נוסף, האישה היא זו המשמורנית והילדים כמעט כל הזמן אצלה, ולכן היא זו שצריכה לדעתי לקבוע באילו שעות נוח לה לרשום את הילדים לחוג ולא הגבר הוא זה שיחליט בעניין. אני צודקת?
6) האישה רשמה את הילדים לחוגים, שילמה באופן מלא עליהם, ופרסה את התשלום לתשלומים בשיקים ובאשראי. הגבר לא מוכן היה לשלם את מחצית התשלומים הללו. כעבור כמה חודשים החליט לפתע הגבר להגיע למתנ"ס ושילם שם כמחצית מן התשלומים הללו. האם זה סביר לעשות כן? שהאישה עכשיו תרדוף אחרי המתנ"ס ואחרי חברות האשראי על מנת שייתנו לה החזרים? הוא לא היה חייב לשלם לה את מחצית התשלומים ישירות? האם אני צודקת?
שרון
לגבי החוג:
חוג אחד, משמע שכל השנה צריך להיות עד חוג אחד.לא רלוונטי וזה בסדר להחליף חוג אבל בסוף היום צריך להיות חוג אחד למשך השנה בעלות מתנ"ס.
קייטנה:
מחזור קייטנה אחד בשנה כאמור בפסק הדין.
מאח רומצוין בפסק הדין כי תשלומי החוג וכו' יהיוו תוספת למזונות לא יכול הבעל לשלם באופן ישיר למתנ"ס אלא לידי האישה והרי המזונות משולמים לידיה.
פתחי תיק בהוצל"פ.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
תודה מיכל על תשובתך!
1. אם, למשל, הילד החליף שלושה חוגים במשך שנה אחת ובשלושת החוגים הללו היה ברצף של 12 חודשים, האם אני יכולה בהוצל"פ להציג את כל הקבלות ששילמתי עליהן - קבלה אחת לכל חודש?
2. בפסק הדין לא כתוב מספר הקייטנות לכל ילד בשנה. כתוב רק: "מחצית מעלות הקייטנות לפי תעריף מתנ"ס". אם בשנה יש יותר מקייטנה אחת (קייטנת חופש גדול, קייטנת סוכות וכו') - האם אני צריכה לבחור רק קייטנה אחת מבין כולן או שאני יכולה לרשום את הילד לכמה קייטנות ולדרוש על כולן החזרים בהוצל"פ?
ושאלה אחרונה: האם הגרוש יכול לדרוש ממני שאשתף אותו ברישום לחוגים ורק בהתייעצות משותפת עמו הילדים יירשמו לחוגים? לא מצוין בפסק הדין שאני צריכה להתייעץ אתו על משהו.
רב תודות לך!
1. כן.
2. הגרוש שלך צריך לשאת בעלות של מחצית מקייטנה אחת בשנה.
3. לעניין החוגים - רצוי שגם הגרוש שלך יביע עמדה לעניין החוגים בהם משתתפים הילדים. זה בהחלט לטובת הילדים.
אחרון חביב אך לא אחרון בחשיבותו, טרם תפתחי תיק בהוצל"פ, דברי איתו על ההחזרי התשלומים בהם הוא חב לך לטענתך, ייתכן ונפלה טעות ואפשר לפתור את הדברים בדרך נעימה יותר, ולא להסלים את המצב בערכאות משפטיות נוספות ומיותרות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
האם ניתן במקומו לרשום ילד אחר לשני חוגים?
לא ניתן. חוג אחד לכל ילד.
1. זה בסדר אם אני רושמת ילד אחד לשני חוגים שנתיים המתקיימים בו-זמנית (ילד פעלתן...) ודורשת מהאב את מחצית התשלום להם רק עבור חצי השנה הראשונה? (את התשלומים עבור חצי השנה השנייה אני אשלם מכיסי ואת מלוא הסכום)
2. ילד אחד מקבל שיעורים פרטיים בגיטרה (אין במתנ"ס חוג לגיטרה) ואינו רשום לשום חוג בנוסף לכך. האם אני יכולה לברר כמה עולה חוג גיטרה בתעריף מתנ"ס ולחייב את האב במחצית מן התשלום לפי תעריף זה? הרי השופט קבע חוג אחד לכל ילד בתעריף מתנ"ס וברור ששיעורים פרטיים אינם תעריף מתנ"ס. אם כן, אז לפי תעריף של איזה מתנ"ס אני צריכה לחשב, או שמא התעריפים לחוגי גיטרה במתנ"סים בארץ אחידים פחות או יותר?
שרון,
את מחפשת פתרונות יצירתיים, לסעיף שהוא מאוד פשוט בהסכם הגירושין שלך.
אם מדובר בהשתתפות בחוג בעלות מתנ"ס, אזי את צריכה לחפש חוג כזה, באם לא תמצאי אלא רק במסגרת פרטית, חלקו של האב יהיה בעלות מתנ"ס בלבד.
הוא הדין לחוגים אחרים ולא גיטרה. אם יש לכם ילד פעלתן ואת רוצה לשלוח אותו ליותר מחוג אחד בשנה, הרי, שהאב יחוייב בעלות חוג אחד בלבד, אלא אם כן תגיעו להסכמה אחרת.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר