היות ואימא שלי בת 88 קשישה וחיה עם האח יחד עם משפחתו. מאז שהוא מטפל בה הוא פתח חשבון משותף עמה שבו אמי מקבלת תגמולים ממקום עבודתו של בעלה קצבת שארים מהמוסד לביטוח לאומי תגמולים ממשרד הבטחון כאם שכולה.
בחשבון זה אחי לא מקבל כל תשלום מגורם כלשהו ו/או לא מפקיד בעצמו כל תשלום אלא רק משיכות הכספים והמחאות בחתימת ידו בגלל שאמי הקשישה מרותקת לכיסא הגלגלים.
עתה, אחי ואישתו , שניהם נתמכים על ידי המוסד לביטוח לאומי למחייתם, נמצאים בהליכי גירושין ואישתו עיקלה את החשבון הבנק של אמי המשותף עם בעלה (אחי) בבית הדין הרבני ובהיותה רעייתו תובעת מחצית מהסכומים והחסכונות שבחשבון משותף זה.
כפתרון אנו האחים פתחנו חשבון חדש לאימנו והאח קיבל יפוי כוח ומסרנו הוראה להעביר כל תשלומים המגיעים לאימא לחשבון חדש.
שלאתי - האם יש זכות לאשת אחי לתבוע את חלק מהכספים מהחשבון שהוטל עליו העיקול במסגרת הליך הגירושין ? ו/או אמי ואנחנו האחים ביחד יכולים לתבוע מבית הדין הרבני לבטל עיקול החשבון ו/או יש מקום לנקוט בצעדים משפטיים נגד רעיית אחי ו נגד באה כוחה.
תצטרכי לשכנע את ביהמ"ש שהחשבון המשותף הוא למראית עין והכספים המצויים בו שייכים לאימך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
אבהרם
בהחלט אתם צריכים להגיש בקשה לביטול העיקול תוך צירוף תדפיס, של שנה לפחות בו יראו, לפי דבריך, כי כל התשלומים אליו הם ממקורות של אביך המנוח ולא קשור לאחיכם.
העיקול אמור להתבטל.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר