שלום רב,
קראתי הרבה שאלות בנושא הצמדת מזונות למדד ולצערי עדיין לא הבנתי את אופן החישוב. לפי ההסכם שבידי ההצמדה למדד צריכה להעשות כל 3 חודשים ללא הפרשי הצמדה רטרואקטיבים . כאשר הבסיס להצמדה הינו מתחילת ההסכם ה 12.08 לדוגמא אם מדובר בסכום של 2000 ש"ח אז לאחר שלושה חודשים אני צריך לבצע לו חישוב של הצמדה, ולאחר 3 חודשים אני מכניס למחשבון את התאריך האחרון שבו ביצעתי את ההצמדה? האם אז אני מכניס את הסכום האחרון שיצא לי קודם או שבכל חודש אני עושה את החישוב על ה 2000 ש"ח ? לדוגמא הכנסתי את ה 2000 ש"ח בהצמדה של 3 חודשים מ12 ועד 2-09 קיבלתי כי הסכום עודכן ל 2019 ש"ח האם כעת בחישוב החדש יש לקחת את ה 2019 או ששוב לעשות חישוב על ה 2000 ? כמו כן האם בחישוב החדש ההצמדה עבור הסכום תעשה מתאריך החדש כלומר מ 2-09 ועד 5-09 או שמתחילת החוזה ואז שוב עד התאריך החדש ? אשמח לקבלת תשובה מפורטת בנושא . גרושתי שלחה לי מכתב כי אני חייב לה 3000 ש"ח היות וב4 שנים האחרונות היא לא ביקשה הצמדה למדד , אולם המכתב אינו מכיל פירוט של החוב לפי חודשים ואני לא מבין כיצד עליי לחשב את הדבר.
יואב, אני באותה הסירה איתך. אין בכלל בעייה כי אם אתה עושה חישוב מהסכום המקורי, אז אתה צריך גם לקחת את המדד של אותו החודש. אם אתה עושה חישוב ביחס לסכום החדש (למשל 2019 ש"ח כמו שכתבת) אז אתה צריך לחשב את הערך החדש עם המדד של הסכום ממנו אתה מחשב (2019 ש"ח).
השאלה שלי לפורום היא האם צריך לשלם בכל חודש מהשלושה, את הסכום המוצמד ? או שצריך לשלם רק את החודש הראשון (2 התשלומים האחרים יהיו לפי הסכום המקורי).
??
תודה,
א.
כל החודשים צריך את הסכום המעודכן
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
כלומר אם בהצמדה אחרי 3 חודשים יצא לי 2019 אז אני צריך לחשב את המדד עליו ? ואם אז יוצא לי 2038 אז בחישוב הבא אני עושה את המדד עליו ? וכל פעם בהצמדה זה לשלושה חודשים שהיו קודם לכן ? ומה קורה כאשר המדד הוא שלילי ? אז אם יוצא לי פחות מ 2000 זה מה שאני אמור לתת לה?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר