שלום,
אנחנו זוג לא נשוי, 11 שנים + ילדה משותפת בת 5 + משכנתא לבית ע"ש שנינו
אין לנו חשבון בנק משותף על אף שבמשך השנים הנטל הכלכלי היה משותף אך לרוב לא שווה בשל פער הכנסות בינינו.
מע' היחסים שלנו הסתיימה ואנחנו ממשיכים לחיות "כרגיל" אך בחדרים נפרדים,
כיום אני באמצע תואר ראשון, עובדת ב1/3 משרה ואמא.
לאחרונה בן זוגי לקח את כרטיס האשראי הנוסף שלו שהיה ברשותי ובו השתמשתי לצרכי הבית, דלק, חשבונות וכיוב' ובכך מונע ממני גישה לחשבון שלו
לכאורה מדובר בצעד לגיטימי ובהתחלה הסכמתי לכך מכיוון שאמר שימלא דלק ויבצע קניות שוטפות הביתה אך אחרי שלקח את הכרטיס התנער מעניין הדלק.
הבלגתי בנושא הזה מכיוון שאין לי דרך להכריח אותו לשלם על הדלק.
הוא ביטל תשלומי טלפון נייד וקופ"ח (שלי ושל הבת) ויותר מכך הוא מבקש החזר של תשלומים על שכר לימוד לאונ' ששילם וממשיכים לרדת בתשלומים.
אין לי את האמצעים לשלם על ההוצאות האלו או להחזיר לו.
במהלך השנים היו תקופות של חודשים שאני הייתי מפרנסת יחידה או מפרנסת יציבה יחידה בשל נסיון שלו להקים עסק . תמיד כשיכולתי השתתפתי בהוצאות הבית והמשפחתון ע"י כך שהעברתי כסף לחשבונו.
אני מעוניינת לפרק את הסידור הנוכחי, להפרד גם במגורים ולהסדיר את הנושאים הכלכליים אך הוא מעוניין לשמור את המצב הקיים תוך שהוא קובע את הסדר הכלכלי.
איפה להתחיל ? לא אוכל לצאת מביתינו המשותף ולשלם שכ"ד ודבר זה אינו צודק וגם יפגע בבתנו.
האם יש לי זכות לחייב אותו לשלם עבור ההוצאות ששילם בהסכמה עד עכשיו לרבות שכר הלימוד?
בתקופת חיינו המשותפים הוא התקדם מקצועית ואף תמכתי בו כשניסה להקים עסק.
הצעתי לפנות לגישור אך הוא סרב.
האם אין מנוס מלפנות חד צדדית לעו"ד?
גלי,
את נמצאת במצב משפטי המכונה "ידועה בציבור".
לידועה בציבור מגיעים מזונות לפרק זמן מוגבל עד שתעמדי על רגליך (כל מקרה לגופו אשר לפרק הזמן בו יגיעו לך מזונות הכוללים מימון לימודיך).את רשאית גם להגיש תביעה לפירוק שיתוף בדירה שלכם בכדי שתוכלי לרכוש אחרת, ואף לבקש חלק מהמוניטין שלו אם נצבר כזה במהלך חייכם.
בקיצור, יש לו מחויבות מלאה כלפיך וכלפיי בתך.
פני לקבלת ייעוץ רחב יותר
שבת שלום
עוה"ד מיכל זלינגר 0522809478
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר