שלום,
1.האקס שלי מתחתן. יש לנו שתי בנות משותפות, ושתי דירות משותפות על שמינו, שבאחת, בגדולה אני גרה עם הבנות.
2. השבוע קראתי שוב, אחרי שבע שנים, את הסכם הגירושין וראיתי דברים שלא דרשתי שבהתאם לחוזה אני אמורה לדרוש בשם הבנות (יש לנו שתי דירות, אני גרה באחת, מהשניה הוא אמור בחוזה להעביר לי חצי שכ"ד שזה 300 דולר, ובמשך 7 שנים לא עשה את זה האם עלי לתבוע אותו?
4. בחלוקת הדירות, האם בכל מקרה חייבים להתחלק חצי-חצי או שיש איזשהו סיכוי שאקבל את הדירה הגדולה יותר אם מצבי הכלכלי נמוך בהרבה משלו..?
תודה מראש על התשובה
1. האקס שלך מתחתן - מזל טוב! כל זמן שיהיה לו טוב אני מאמין שגם לך ולבנות יהיה טוב.
2. הסכם גירושין "צופה פני עתיד" ומשכך קשה מאוד לשנות הסכם אלא אם ישנם יסודות מוכחים בהתאם לחוק החוזים.
חוץ מזה, הייתי ממליץ לך בחום להגיש תביעה כספית על חלקך בדמי השכירות - זה פשוט מגיע לך.
3. יש מיני קונסטלציות לחלוקת רכוש ובהחלט יכול להימצא פתרון בו תרכשי את חלקו בבית הגדול באמצעות חלקך בבית הקטן + היוון חלק מכספי המזונות.
בהצלחה!!!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר