גבר 62 ואשה 57 , גרושים ,במשך 13 שנים הם נפגשים 1-2 פעמים בשבוע , נופשים 2-3 פעמים במלון, גם בחו"ל הם היו 4 פעמים יחד. גרים בדירות נפרדות בערים שונות ואינם מקיימים משק בית משותף(חשבון בנק או הוצאות). כל אחד "דואג לעצמו" מבחינה כלכלית (אין תמיכה לכל כיוון). מכרים וחברים מכירים אותם כזוג ובדרך כלל מוזמנים יחדיו לאירועים/מפגשים. הגבר מסרב למגורים משותפים ו/או שיתוף כלכלי. שאלה : האם הם "ידועים בציבור" ??
יוני
על פניו ולפי דרישת הפסיקה הם אינם ידועים בציבור אלא חברים.
אולם, אני חייבת לציין שמשרדי הצליח במקרה דומה כן להוכיח הגדרת ידועים בציבור, בשל השנים הרבות שהיו יחד והעובדה שאכן כל חוג החברים הכיר אותם ככזה.
אולי כדאי לעשות הסכם חיים משותפים וכמובן צוואה.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
במידה שנעשה הסכם אצל עו"ד והאשה עוברת להתגורר בדירת הגבר (לאשה אין דירה) ובהסכם מצויין כי הדירה היא של הגבר בלבד (זו האמת) ובמקרה של פרידה או מותו של הגבר האשה מתחייבת להתפנות (בפרק זמן סביר) , האם האשה לא רשאית לדרוש שלא לעזוב את הבית (או לחילופין לדרוש פיצויי עזיבה והסתגלות) מסיבות כמו "אין לי לאן ללכת" "אני אשה חולה" וכדומה.....??????
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר