אני נשוי מזה כ-4 שנים יש לי הסכם גירושין לחילופין שלום בית שאושר בזמנו לפני כשנתיים וחצי ע"י בית דין רבני בהרכב של שלושה דיינים ששאלו כל אחד האם הבין על מה חותם וכך אושר.
כיום הנישואין לא צלחו והגשנו כל אחד תביעות אני לרבני לגט, והאישה הגישה תביעות לביטול הסכם, מזונות, רכוש , ומשמורת שכולם נדחו מחוסר סמכות ואף נקנסה בסכום גבוה.
בהסכם מפורט כי הדירה היא שלי בלבד רשומה על שמי בלבד ונקנתה מכספי בלבד וכספים אלו היו ברשותי טרם הנישואין מזה מס' שנים בבנק .
אין לנו ח"ו בנק משותף והאישה חתמה על כל הרכוש שלי מרצונה החופשי.
האם תוכל היום האישה להגיש תביעה לשלום בית בבית הדין הרבני? והאם לאחר שתבעה , ועיקלה את רכושי בבית דין למשפחתי ונדחתה על הסף זה בתום לב?
יש לציין כי יש לנו 2 ילדים , ונשלחנו לייעוץ זוגי ע"י בית דין רבני אך האישה לא הגיעה "לשלום הבית" כפי שטענה בדיון הראשון , ובית הדין אמר כי יפסוק בשל כל הראיות שהצגתי לו כי איננה מעוניינת באמת ובתמים בשלום בית ולא נגשה ליועץ שמינה אותו בית הדין.
ושאלה נוספת האם כיום תוכל להגיש את אותן תביעות שהגישה למשפחה לבית הדין הרבני לאחר שאלו נדחו במשפחתי מחוסר סמכות?
מאיר
מאיר שנה טובה,
לגבי הגשת שוב ההליכים שנדחו כבר - כמובן שלא, יש לגביהם מעשה בית דין והיא אינה יכולהל הגישם בשנית.
אשר לטענת שלום הבית, ניסיוני הרב (15 שנה) לימד אוצי שעם הדרכה טובה ועו"ד מעולה - הכול אפשרי.
אז אני מקווה שגם לך יש עו"ד מעולה כדי לדעת איך להתמודד.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר