בעלי הינו נכה אשר הועזב על ידי משפחתו לבית אבות סיעודי לפני כשנה. נכון להיום- אנו חיים בנפרד ואני נשארתי לגור בדירה עם שני ילדינו, עד שנתגרש באופן סופי.בני התגייס לפני כשנה לצבא וכאשר פניתי לאחותו של בעלי ( היא " ניהלה את כספיו) וביקשתי את דמי המזונות המגיעים לבני על פי חוק- היא התעלמה מבקשותי ולא העבירה את הכסף.לפני כ- שישה חודשים התקיים דיון בבית משפט לעניני משפחה והעליתי את נושא דמי המזונות אשר לא משולמים לבני. השופטת קבעה שיש להעביר לבני את התשלום מידי חודש בחודשו בהוראת קבע ואכן לאחר פסיקתה , דמי המזונות שולמו. בינתיים לפני כחודש מינו אפוטרופוס לבעלי ואני פניתי אליו בבקשה לקבל את דמי המזונות אשר לא שולמו לבני מחודש גיוסו עד חודש אפריל . האפוטרופוס השיב לי שאין הוא יכול להעביר לי את התשלום וכי עלי לפנות לבית המשפט. ברצוני לציין שמדובר בסכום לא מבוטל ושאלתי- מה עלי לעשות על מנת שלבני יועבר התשלום אשר לא שולם לו במשך כחצי שנה דהיינו : דמי המזונות. נאמר לי שבני צריך לתבוע את אביו לתשלום דמי המזונות, אולם בני בגלל יחסו ואהבתו לאביו- אין הוא מוכן לתבוע אותו אולם כך למעשה הוא יפסיד את הכסף .
ענת שלום
תשלום המזונות ע"פ החלטת בית המשפט הינו אחד מתפקידיו של האפוטרופוס ולכן עליך לפנות אליו בכתב , בדרישה ולצרף את החלטת בית המשפט . אם הדבר לא יעזור עליך לפנות לבית המשפט בבקשה להורות לאפוטרופוס להעביר את דמי המזונות שמגיעים לבנך
בהצלחה
בתיה אשורי, עו"ד ומגשרת
משרדנו מתמחה בדיני משפחה, ירושה ומקרקעין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר