דודתי רווקה וחיה כבר מספר שנים עם בן זוג. בן הזוג גר אצלה בבית, אוכל וחי על חשבונה ואינו משקיע כמעט דבר, לא חומרי ולא רגשי (ככל שידוע לי) בקשר. דודתי היא אדם טוב עם לב רחב ואוהב והיא מקבלת אותו ומאפשרת לו לנצל את טוב ליבה ותמימותה. הם חיים יחד ללא שום הסכם ממון או הסכם אחר. העניין מסובך עוד יותר שכן היא חיה יחד עם אמה הקשישה בדירה בה נולדה אשר אינה רשומה בטאבו על שמן והן חיות שם מכח החזקה במקום. כמה מספר שנים מתקיימים מגעים לפינוי הבית תמורת פיצוי גדול מאוד כדי לבנות שם בניין חדש.
ברור לי שבן זוגה גר אצלה כדי לקבל נתח מהפיצויים למרות שנמצאת בבעלותו דירה אחת לפחות (לא ברור לי האם היא רשומה על שמו). קשה לראות כזה עוול ולראות את דודתי מנוצלת באופן כל כך מגעיל. כמובן שאינני רוצה להתערב לה במערכת היחסים אבל רציתי לדעת בכל זאת האם ניתן לעשות משהו כדי למנוע ממנו להשתלט על הבית ולגזול מדודתי ומאמה את כספן.
תודה מראש,
דניאל
דניאל שלום
על דודתך לחתום על הסכם ממון וכן על צוואה . במידה ולא תעשה כן הרי שבן זוגה יהיה זכאי לרשת אותה , במקרה חו"ח של מוות, ע"פ סע' 55 לחוק הירושה . אתה יכול לנסות ולהסביר לה את הסכון שבחיים משותפים ללא הסכם
בהצלחה
בתיה אשורי, עו"ד ומגשרת
משרדנו מתמחה בדיני משפחה, ירושה ומקרקעין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר