אני יש לי 3 שאלות מאוד קשות והן ככה ?:
1. חתמתי אני ובעלי הסכם ממון לפיו כח זכיותיו בבית המגורים הינם בבעלותו הלעדית ,,אך לאחר הנישואין בנינו עוד קומה חדשה האם אני זכאית למחצית הרכוש בה??כי יחד אנו הקמנו בה למרותש שהיא מעל קומת הבית המקורית
שאלתי השניה היא אני חתמתי על הסכם ממון ובו כל הזכויות שיש לבעלי בקופות גמל ו/או בפיצויי פיטורים הינם זכותו הבלעדית גם אם יהיו לי לאחר הנישואים ובעבור כמה שנים בעלי נפטר,,האם אני אחשב כיורשת בזכויות האלה??
שאלתי השלישית
באותו הסכם ממון כתוב שכל ירושה או זכות מצד שלישי הינה בלעדית לו , השאלה אם בעלי ימות אני אהיה יורשת לזכויות האלה למרות הכתוב בהסכם הממון???
תאיר לי את עניי בבקשה בשלושת תשובות לשאלות לעיל
לגבי שאלתך הראשונה - יש לבדוק את נוסח ההסכם לעומק ולבדוק האם ניתן לבדוק להשבחה. וביתר שאתצ באם הקומה השנייה נבנתה מכספים משותפים.
לגביש שאלתך השנייה: על בעלך לרשום אותך במוטב בקופות הגמל ובקרן הפנסיה . בנוסף וליתר ביטחון עליו לערוך צוואה בה תהיי את היורשת. בכל מקרה המוטב גובר על היורש.
לגבי שאלתך השלישית: יש לבחון את הצוואות של הצדדים השלישיים- יכול להיות שקבעו שם יורש אחר במקרה של מות בעלך חו"ס.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר