שלום יש לי כמובן המון שאלות וקשה לי להתבטא בכתב אך אנסה בקצרה.
אשתי הגישה תביעת גירושין בהפתעה וממש במרמה לאחר שהיא ביקשה שלא אמהר ונפתור יפה ביננו.
אני נכה 100% וכרגע קצת עובד במקצוע עונתי וכיום אני עובד יולי אוג רחוק מהבית ומגיע אחת לשבועיים בתקופה הזו .
בכל השנה האחרונה סבלתי מיחס מזלזל והשפלות ואלימות פיזית ע"י אישתי.
היא לא היתה מהססת גם להכות אותי שבידה השניה החזיקה את הילדה שלנו בת שלושה וחצי חודשים כיום.
אני חרד לילדה וחושב שאשתי חייבת להבדק מבחינה פסיכיאטרית יש לי הוכחות מוקלטות שביקשתי לא פעם ממנה ללכת לפסיכיאטר או ניורולוג ושאתמוך בא אם תטופל רק שיחסינו ואיכות החיים שלה גם ישתפרו היא לא הסכמה כמובן.
היא היתה מפרנסת בתחילת דרכנו וטוענת שעד שקיבלתי נכות היא פירנסה.בימים האחרונים עזבה עם בתי ועברה לגור יחד עם הוריה לאחר שמצאו דירה באיזור מודיעין למרות שאני מרוחק מהבית ולא מפריע לה כלל.
הוריה התגוררו איתה בדירתינו בחודש וחצי האחרונים כאשר אני שילמתי על הכל אך הייתי מרוחק מהבית בשל עבודתי והגעתי אחת לשבועיים.
בימים האחרונים לאחר שעזבה והגישה תביעה נסעתי לבית והופתעתי ממחזה אימה.
כל הדירה מלוכלכת עם ניירות וזבל וזבובים ותמונות מפוזרות בכל מקום בבית והיא לקחה כל מה שרצתה וגם את הדואר שלי במהלך הזמן העבירה לעורך דין.
כשנסעתי בפעם ראשונה לראות את הילדה קיבלתי יחס משפיל ואפילו לעלות לשירותים לא ניתן לי רק בחוץ אישתי ירדה וראיתי את הילדה.
ניסיתי לדבר בהגיון שחבל להגיע לבית משפט ושננסה ללכת לגישור ולסיים יפה ומהר ללא מלחמות. היא לא רוצה שום אפשרות אחרת רק במשפט.
אינני מבין למה היא נוהגת בי בצורה קיצונית למרות שכל תקופת נישואנו סלחתי על הכל ולא סיפרתי לבקשת לאף אחד על ההתעללות המילולית שלה כלפי וגם הפיזית. והיום זה מאוחר כי לא יאמינו לי.
היא דורשת 2000 שקלים ואין ביכולתי לתת זאת
אני אישית הסכמתי שאם נסכם יפה ביננו אתן לה 1500 כולל הכל למרות שזה מעבר ליכולתי ואף הבטחתי שללא קשר בחודשים שארויח טוב אתן יותר ממה שמחוייב שזו הרי בת שלי יחידה (אציין שזו בת ראשונה ואני בן 39) ובתנאי שאוכל לראותה פעמיים בשבוע וכל סופש שני כך גם אודה שהיא נוהגת טוב בילדה.
היא לא רוצה. ואמרה שאחזור הבית נסכם ביננו. אך למרות זאת פנתה לבית משפט והקדימה אותי.
אציין שברגע שאתגרש ירד לי 1100 שח מהסכום שאני מקבל בקצבה עבור אישתי וישארו לי 3000 שמתוכם 840 לילדה כחלק ממזונות מה שאומר שאצתרך להוסיף את ההפרש מהקצבה שתישאר לי(2200רק )ואז אשאר עם 1000 שקלים
ולא אוכל לחיות בכלל. ובעתיד שאצתרך לשלם גם לגן בכלל אמות מרעב.
אין לי כסף לעורך דין ואציין שגיסה הוא עורך דין וניראה לי שהוא או אחד מחבריו עובד על התיק בחינם עבורה.
דבר נוסף הוא שאני די חרד לילדה כי כאישתי עצבנית היא אפילו עלולה להיות מסוכנת לילדה ונוהגת בצורה לא הוגנת בכל המישורים הקיימים. (הסדרי ראייה וכדומה)
מה עליי לעשות והאם זה מאוד משמעותי שאמהר לבקש עורך דין מהמדינה או שאמתין לקבלת התביעה? (טרם הגיעה לביתי)
והשאלה השניה כמה לדעתכם עלול לפסוק בית המשפט עבור מזונות לילדה.
מחכה לתשובה באופן נואש.
תודה,
תמיר.
מדובר בפרטים רבים ומורכבים, ולא ניתן להשיב במסגרת הפורום. פנה בהקדם לעו״ד ליעוץ וייצוג.
בהצלחה,
עו״ד אתי שקד
דיני משפחה וירושה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר