לאחר שנה שבה בעלי מבקש להתגרש והמצב רק החמיר ביחס שלו כלפי, לקיחת אמצעי התשלום ,בניכור וכו' פניתי לבימ"ש והגשתי תביעה למזונות.יש לנו דירה שרובה במשכנתא בעצת עו"ד צירפתי גם בקשה לפירוק שיתוף כשהובהר לי שהיות ויש לנו 5 ילדים קטינים שלא יאלצו אותי למכור את הבית. אחרי בעלי הגיש תביעה לבי"ד לשלום בית/גירושין. האם אוכל למשוך את התביעה לפירוק שיתוף ולבקש שבימ"ש יפסוק רק בענין מזונות ולבקש מבי"ד שלום בית ומדור ספציפי או שאעצם זה שהגשתי בבימ"ש אין לי אפשרות לבקש מבי"ד דבר? האם נכון שפניתי לבימ"ש? בעלי משתכר כ 7000 ש"ח לפי נסיונכם כמה יפסקו מזונות? (הגדול בן 10 הקטן בן חצי שנה) אני משתכרת 4000 ש"ח, אני ממש בבילבול אבקש יעוץ ועזרה מהירה.תודה
עינת שלום,
כמובן שאת יכולה למחוק את התביעה בבית המשפט וכל עוד לא החלו ההליכים הייתי ממליץ לך גם לבקש החזר אגרה.
כמו כן את אכן יכולה לפתוח בקשה לשלום בית ולהגיש בקשה למדור ספציפי בבית הדין הרבני.
אני ממליץ לך לקבל ייעוץ/טיפול מעו"ד שיעשה לך קצת סדר בבלאגן ואולי אפילו ייצג אותך כי את בראשית הדרך ויש מה לעשות...
בנוגע למזונות, אני מניח שייפסקו לו בסביבות ה- 5000 ש"ח בביהמ"ש עם ייצוג הולם.
בברכה,
עו"ד ומגשר יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
האם מישהו יכול אולי להסביר בערך
איך השופטים קובעים מזונות
למשל בעלי מרוויח 12000 ואני 2500 ויש 2 ילדים ,11 ו5 .דירה משותפת משכנתא 2000 ש"ח.במידה ואני נשארת בבית ובמידה ומוכרים ודירה בשכירות עולה 4000 ש"ח
תודה לכולם
מ
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר