שלום רב,
אני אמא לשני ילדים בת ארבע וחצי ובן בן עשרה חודשים.
כבר תקופה מאד ארוכה אני ובעלי לא מסתדרים והוא עזב את הבית להוריו ולקח לי את הרכב ואת כרטיסי האשראי.
יש לציין שמצבינו הכלכלי טוב, סיימנו משכנתא אך הוא אינו מרוצה מכלום ומגביל אותי כלכלית בכל.
השנה יצאתי לחל"ת ואני לא מרויחה משכורת גבוהה ובכוונתי לחזור לעבודה בספטמבר השנה. הוא מנסה לשלוט בכסף וברכב אנחנו גרים כרגע בדירה של הורי שכרגע רוצים שכירות עבור שהייתינו בדירה אנו גרים בה כבר כמעט תשע שנים ללא תשלום וברצונם לעזור לאחי. כמובן שזה לא היה מקובל עליו למרות שסיימנו את המשכנתא מהדירה שהוא קנה בתל אביב והשתתפתי במשכנתא יחד איתו מאותו חשבון ונתתי מחסכונותי כדי לסיים ולהקל על סיום המשכנתא.
לאור ויכוחים וחוסר תקשורת והשפלות יום יומיות וקללות בקשתי ממנו לעזוב את הבית וזו לא הפעם הראשונה שהוא עוזב אך לדעתי הפעם זה סופי.
האם אני יכולה במידה ונתגרש לבקש חצי מהדירה בתל אביב האם על פי חוק זה מגיע לי? איך אדע את כל זכויותי ומה עלי לקבל אחרי הגירושים ולמי אני פונה במידה וזה מה שיקרה בסוף.
תודה וסליחה על האורך.
לעניין הדירה בתל אביב - יש לבחון את מימון הדירה לרבות תשלומי המשכנתא יותר לעומק. באם אכן שילמתם יחד את תשלומי המשכנתא אין ספק כי מגיעים לך כספים מהדירה ואף אולי את מחציתה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר