אני בהליך ,אנחנו גרים באותה דירה עם 3 ילדים פסקו לי מזונות זמניים על סך 3900 ש"ח כאשר השכר שלי הוא 5000 ש"ח
שאלותיי הן : 1 . האם גובה המזונות הוא הגיוני , ממה אני אמור להתקיים?
2. יש לנו רכב משותף כרגע נגמר הביטוח האם אני יכול לשלם את הביטוח ןלהציג זאת כחלק מתשלום המזונות?
3.האם אני יכול לשלם חלק מחובות הבית מכיוון שאישתי לא משלמת כלום ולהציגן כחלק מתשלום המזונות?
4.האם נכון מצידי לעזוב את הבית או שעליי להשאר עד למשפט אשר נקבע לעוד 3 חודשים?
5.האם אני יכול לייצג את עצמי והאם זה נכון לעשות זאת ,לאישתי יש עו"ד
6.יש לנו חשבון משותף , האם החובות בו חלים על שנינו ,למרות שאני יצרתי מעט מהחובות בו בגלל בעית הימורים אך הכל היה בידיעה של הצד השני
לתשובתך בנושאים הנ"ל אודה מאוד
המינימום הקבוע בפסיקה הינו כ- 1250 ש"ח לילד לא כולל מדור - יש לבחון את ההחלטה ולבחון את מרכיב השתכרותך כפי שנקבעה.
ביטוח רכב אינו נחשב כחלק ממזונות כמו גם לא ניתן לקזז מזונות מכל תשלום אחר
בכל הקשור לביטוח רכב- הרי שמזובר בתשלום אשר אמור להתחלק בינך לבין אישתך.
תשלום חובות הבית- גם אותם לא ניתן לקזז מהמזונות- זהו חוב אשר צריך להתחלק בינך לבין אישתך.
היתי ממליצה לך להישאר בבית - גם מבחינה כלכלית.
אנא מצא לך ייצוג של עו"ד - לא היתי ממליצה לך לייצג את עצמך יש סוגיות רבות שאינך בקיא בהן.
לעניין החשבון המשותף- כעקרון זכויות וחובות בו אמורים להתחלק שווה בשווה- אלא באם אחד הצדדים יצר בו חוב שלא לצרכי התא המשפחתי- כמו הימורים- בכל מקרה יש להוכיח זאת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר