שלום,
התגרשתי לפני מס' חודשים. את החופש שלי קניתי תמורת תשלום של סכום גבוה שנקבע ע"י בית הדין הרבני. באחד מסעיפי הפרוטוקול של הסכם הגירושין נקבע:
"הצדדים מסכימים לסילוק כל התביעות ביניהם מכל מין וסוג לרבות כתובתה ומזונותיה וכל עינייני הרכוש ביניהם". בסעיף אחר נאמר כי הצדדים מצהירים כי אין להם תביעות זה כנגד זה.
לצערי עו"ד שייצג אותי שכח במעמד הגירושין לדרוש את סגירת חשבון הבנק המשותף שנותר עוד מתקופת הנישואין ובו יתרה של כמה מאות ש"ח ביתרת זכות.
כיום, אני מבקש לקחת חצי מהסכום ולהסיר את שמי מהחשבון המשותף אולם גרושתי הנקמנית מסרבת לסגור את החשבון.במצב הקיים החשבון מוקפא ולא ניתן למשוך את הסכום שנותר בו ללא 2 חתימות. אני מניח שעוד מס' שנים כל הכסף יתנדף בשל עלות דמי החשבון המשולמים אחת לחודש.
עו"ד הדין שלי פנה לבית המשפט בבקשה להורות לאישה לחתום על המסמכים לסגירת החשבון אולם עו"ד שמייצג אותה טוען כי: בית הדין הרבני סיים את מלאכתו עם אישור הסכם הגירושין וע"פ ההלכה שפסק בית המשפט העליון ב - בג"צ 6103/93 סימה לוי נ' ביה"ד הרבני הגדול אין לבית הדין סמכות לחידוש סכסוך לאחר אישור הסכם הגירושין.
מה עליי לעשות ?
כיצד אוכל לדאוג לסגירת החשבון וניתוק מלא מגרושתי הנקמנית ??
אודה לעצתך !
להבנתי אתה בדרך הנכונה. ביה"ד למרות בג"צ לוי - צריך לעזור לכם ....
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
האם תוכלי לתת לי עצה חכמה ופרקטית כיצד להוביל את הדין לעזור לי ?
מה היה הסיפור על בג"ץ של סימה לוי ?
תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר