אני ובעלי הגענו להסכם בנושא המזונות. בפירוט המזונות לא נעשה שימוש בכוונה תחילה ע"י עו"ד שלי במילה 'מדור'. האם בעתיד לאחר מתן הגט אוכל לדרוש מדור בנוסף למזונות הקבועים בחוק? שאלה נוספת,בבקשה,האם דמי שכירות שווה ערך לתשלום משכנתא מבחינת מדור עבור בימ"ש, למקרה שארצה ואהיה מסוגלת לקנות דירה מהכסף שאקבל עבור חלקי בדירתנו.יש לציין יש לנו ילדה בת 3 וחצי. מודה מראש על תשובתכם!!
ינה שלום,
ביהמ"ש מתייחס הן למדור והן למשכנתא...
אני לא יכולהלענות לך האם רק מעצם העןובדה שלא נרשמה המילה מדור תוכלי לקבל מדור.. באופן עקרוני המילה "מזונות" מכילה בתוכה גם את המדור... אבל אם הסכום הוא נמוך מהמינימיום המקובל אז תמיד אפשר להעלות את הסכום
עו"ד ומגשרת מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
כלומר, אם המזונות סבירים אין טעם לתבוע במועד מאוחר יותר מדור. הוסכם על מזונות של 2000 ש"ח+ מחצית מהוצאות מסגרת לימודית(כרגע גן)+מחצית מכל הוצאותיה החריגות(קייטנה, חוגים, טיפולים מכל סוג). שנינו עובדים. הוא משתכר בכ8000 ש"ח נטו. אני ב4500ש"ח. תודה
ינה שלום,
למיטב הבנתי את שאלותייך אביא לידיעתך שני דברים שלדעתי יבהירו לך העניין.
מזונות, אילו כספים המגיעים לילדים לצורך כלכלתם וצרכיהם בלבד.
מדור, אילו כספים המגיעים לילדים לסיפוק קורת גג לראשיהם.
ואין קשר בין האחד לשני, את זכאית לקבל בעבור ילדייך את שני הרכיבים הללו.
לעניין השכירות / משכנתא, זהו שיקול פרטי ולא משפטי - האחד מדבר על כסף שמתפוגג ונעלם בתום תקופת השכירות ואילו השני מדבר על כסף שנצבר ויכול ויהיה שלך ביום מן הימים.
לדעתי, העובדה שהעו"ד שלך לא השתמש במילה מדור הייתה מחושבת ונכונה מאחר והוא לקח בחשבון צעד אחד קדימה את נושא גביית המזונות בהוצל"פ באם בן זוגך יחליט מכל סיבה שהיא לא לשלם לך את המזונות כסדרם ובמועד שקבעתם.
עפ"י תיאורך, המזונות להם הסכמת הם סבירים עבור ילד אחד לכלכלתו ובהחלט ניתן להגדיל הסכום הכללי בגין רכיב המדור בכמה מאות שקלים לפחות.
בברכה,
עו"ד ומגשר יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
ראשית,תודה רבה על תשובותיכם. שנית, האם יש סיכוי כלשהו כי דמי המזונות יופחתו לאור הגשה מחדש שלי בשם בתי?(כי אז לא כדאי לי לקחת סיכון כזה)קורים מקרים כאלו?? יש לציין כי אני מתגוררת בבית אמי בימים אלו וזה מצויין בהסכם הגירושין שלנו ולכן סעיף זה לא הוכנס,כי אינני נושאת בהוצאות מסוג זה בשלב זה של חיי
שלום ינה
תמיד ניתן לפתוח לדיון מחדש את נושא מזונות הילדים ובכלל זה מדור.
מזונות ילדים אף פעם אינם סופיים.
בית המשפט רואה לנגד עיניו את טובת הילד בלבד בעת קביעתו את גובה המזונות.
על פניו נראה לי סכום סביר של מזונות - אנני יודע את גובה השכירות של ביתך. מדור לילד אחד הינו 30% מגובה השכירות (לכן קל לחשב זאת).
חשוב להדגיש כי הגדלת מזונות ילדים שאותם תובעים בשם הילדים (הקטינים) בדרך כלל באמצעות אמם. הקטינים אינם מחויבים בהסכם ויכולים להגיש תביעה עצמאית למזונותיהם, מבלי שעליהם להוכיח שינוי נסיבות מהותי.
בברכה
עו"ד יצחק קרט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר