שלום רב,
אני ובעלי נמצאים בתהליכי גירושין. במהלך הנישואים קנינו אדמת שטח, שעליה שילמנו כל אחד מכסף שהיה לפני החתונה+הלוואה שלקחנו מהבנק+בעלי קיבל 100 אלף ש"ח מקרוב משפחה עוד לפני החתונה והחליט להשקיע זאת גם בשטח.
שאלתי היא כזו: החלטנו שכל אחד יקבל חצי חצי על השטח, אך בעלי רוצה שהחצי שלי ינתן לאחר קיזוז כל ההלוואות ואני רוצה לקבל חצי מסכום השטח ללא קיזוז ההלוואה שניתנה לו מלפני החתונה (ה 100 אלף ש"ח) זאת מכיוון שהוא טוען שזאת הלוואה אך אני חושבת שזאת מתנה והוא לא צריך להחזיר את הכסף הנ"ל. בנוסף הכסף הזה ניתן לו לפני שהיינו נשואים.
האם אני יכולה לדרוש זאת?
ענבר,
להלוואה צריך שיהא תיעוד.
האם יש מסמך הלוואה?האם הכסף הועבר באמצעות הבנק?
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
הוא טוען שהוא יביא מסמכים שזאת הלוואה-תיעוד מהקרוב משפחה.
הכסף הופקד לחשבון הפרטי שלו עוד מלפני שהיינו נישואים (החשבון עדיין זמין). הבעיה היא שאני לא אוכל לדעת אם אכן הוא יחזיר את הכסף הנ"ל אחרי החלוקה של השטח, וגם אם כן הוא יכול לקבל אותו שוב לאחר ההחזרה. לכן אני מעוניינת לדעת איך אני יכולה לדרוש לא להחזיר את ההלוואה הזו שניתנה לו עוד מלפני הנישואין.
תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר