שלום,
יש לי שאלה בנוגע למזונות עבור ילד אחד בן 3.
אני עובד ומרוויח כ 23 בחודש. ממוצע שנתי נטו יוצא, אחרי בונוסים, כ-15 וחצי 16.
אישתי עובדת ומרויחה כ-9 נטו בחודש. אנחנו חיים בתל אביב בדירה שכורה שעלותה כ 6 וחצי.
הצעתי מזונות בגובה של 4200 כל עוד הילד בגן פרטי ואחר כך הדרגתית זה יורד עד ל-3 כשהוא מגיע לגיל חינוך חובה.
האם זה סביר והגיוני? במיוחד שהוא יהיה אצלי כ-40% מהזמן. אישתי טוענת שמגיע לה כ-5200 ואפילו כמעט 6.
תודה מראש על העצה.
מישהו,
להערכתי הסכום נמוך.
אני גם תל אביבית ואימא ל - 4 ילדים ,שלושה מהם בגנים פרטיים וחובה....
שכירות מינימלית בת"א תגיע לכ - 5500....חלקך - 1833 ש"ח
גן זה מינימום 2500 חלקך - 1250 ש"ח
כך שהותרת למזון הילד פחות מהמינימום הנדרש.....ובמקרה שלך, לאור הכנסתך היפה - אינך זכאי לפסיקת מינימום....
עשה את שיקוליך
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
נניח ופתרנו את עיניני הגן. זה בסך הכל עוד שנה אחת בגן פרטי ואחר כל שנה נוספת לפני גן חובה.
מדוע כל עלות הגידול מועברת לאם. אם הוא יהיה אצלי 40% מהזמן, מדוע עלי להעביר 100% מעלות הגידול לאם. כלומר כשארצה לקחת אותו להצגה או לקנות לו ספר או בגד עלי לקחת מהאם מכיוון שעלות הגידול שלו מועברת אליה?
האם 1800 שח דיור + 1200-1300 שח לא מספיקים במצב כזה, כאשר את השאר אני מוציא ממני.
תודה רבה על התגובה.
הדין האישה שחל על גבר יהודי קובע כי עד גיל 15 של הילד המזונות הכרחיים (מזון, חינוך ,הנעלה,מדור וכו") על הגבר בלבד. רק מגיל 15 זה מתחלק.....
עצם העובדה שהילד יהיה אצלך 40% מפחיתה באופן מסויים אך עדין לדעתי זה מאוד גבולי.
עוה"ד מיכל זלינגר
אין לי בעיה שזה באחריות הגבר. הבעיה היא שזה מצריך להעביר את כל הסכום אל האישה. אין לי בעיה להיות אחראי ל - 100% מהעלות רק להעביר 60% ממנו לאישה, שאר הארבעים אחוז יהיו אצלי.
למה זה לא אפשרי?
שלום מיכל, את יכולה בבקשה להתייחס לנושא האחרון שעלה.
תודה,
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר