שלום רב
בן זוגי ואני היינו מזה שלשושה חודשים בתהליך גישור שלא צלח. בגלל ויכוח על משמורת הילדים. כרגע אנחנו חיים בבית משותף למרות רצוני העז להיפרד. האם לפי החוק מותר לי לצאת מהבית עם הילדים ? האם יש לו זכות לקחת את הילדים מבי"ס לאחר שאצא מהבית ללא הסכם? מהן זכויותי ומהן זכויות הראיה שלו ?
מירי שלומות,
כל עוד אין החלטה שיפטית מבימ"ש או בית הדין על משמורת הילדים , בן זוגך שווה לך בזכויותיך והוא אכן יכול הקדים ולהוציא את הילדים מבית הספר.
כל עוד אין הליך משפטי אתם נמצאים ברולטה רוסית כל הקודם זוכה...
עו"ד ומגשרת מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
מיכל תודה
האם זה אומר שהילדים יכולים ללון אצלו גם ? האם הוא לא אמור לקחת אותם בהסכמה ?
מירי חביבה,
כל עוד אין החלטה שיפוטית המגבילה את אחד ההורים להתראות עם ילדיו אז מדוע הוא צריך לקחת את ילדיו "בהסכמה"?
מי צריך להסכים שאבא המבקש לקחת את ילדיו או אמא המבקשת לקחת את ילדיה אכן יקחו אותם - כמובן בהנחה שהילדים רוצים?!?
מאחר שאני מרצה לזכויות ילדים בגירושין, תרשי לי לומר לך שילדים זקוקים לשני ההורים שלהם באופן שווה ואל להורים להכניס את הילדים לתוך גדר המחלוקת ובטח שלא להשתמש בהם מאחר שהנזק שנגרם להם גם אם הוא בלתי נראה לעין בשלבים מוקדמים אלה, יצוץ בהמשך הדרך ואז יהיה מאוחר מידי.
תסבירו לילדים שאתם אוהבים אותם לא משנה מה, וכי הפרידה אחד מהשני זו לא פרידה מהם, תסוככו עליהם ותעניקו להם הכי הרבה ביטחון שיש כפי שהורים צריכים ואולי חייבים לעשות.
בהלצחה.
בברכה,
עו"ד ומגשר יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר