בס"ד
שלום רב,
אני בהליכים משפטיים המתנהלים בבית הדין הרבני עקב כריכה של הבעל. נשואים שש שנים, שני ילדים קטנים שנה וחצי ושלוש וחצי. לבעלי היתה דירה מלפני נישואיו שנקנתה על ידי הוריו. במהלך נישואינו הוא מכר את הדירה וביחד קנינו דירה אחרת בישוב אחר אך הוא דאג לרשום אותה על שמו. האם יש לי תקדים משפטי לדרוש חלק מהדירה? עורכי הדין שלי אומרים שלא אבל אני רוצה לשמוע עוד חוות דעת וגם סימוכים משפטים אם אפשר. כמו כן ברשותנו רכב שנשאר אצלי וגם הוא רשום על שם בעלי, נקנה במהלך נישואינו על ידי כספי מתנה מאביו. (במקביל למכירת רכב נוסף שהיה שלי מלפני נישואי והחלטה להחזיק רק ברכב אחד קרי הנ"ל) לפני כשבועיים בעלי הקפיא את רשיון הרכב למרות שאני שילמתי את הביטוח והטסט, כדי שלא אוכל להשתמש ברכב (ששימש אותי אגב להביא אליו את הילדים פעמיים בשבוע) האם מבחינה משפטית רכב זה שייך לשנינו למרות שנרשם על שמו.
תודה רבה
תודה
תמר,
חוק יחסי ממון קובע במפורש כי כל נכס ו/או זכות שנרכשה בחיי הנישואין או נצברה במהלך הנישואין שייכת לשני הצדדים בחלקים שווים לא משנה כיצד נרשמה.
באופן עקרוני ,ותוך שימת לב לפרטים המעטים שמסרת בשאלתך - בהחלט הייתי נלחמת עבור חלקך בדירה. מהגיע לך גם אם לא חצי אז לפחות משהו!!!
כך גם לגבי הרכב...
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר