יש לי ילד שמתקרב לגיל 5, אני והאמא לא חיים ביחד.
האמא מעוניינת בכוון של "חינוך ביתי" , כלומר לא לשלוח לגן חובה, וגם לא לבית הספר. אני לא מסכים לקו הזה. ידוע לי שכדי לקבל רשות לא לשלוח למערכת החינוך , כולל לגן חובה, דרוש להגיש טפסים למשרד החינוך ולקבל אישור. אני מניח שהאמא החלה בתהליך הזה (ואם כן , לא שיתפה אותי). האם יש לי אפשרות להתנגד למהלך זה ? או האם להורה המשמורן (האמא) יש יכולת בלעדית להחליט על חינוך הילד?
בטמן היקר,
בוודאי שיש לך זכות בעניין.אתה האפוטרופוס של הילד - ואם אתה מתנגד עליך לפעול בעניין עם הגשת צו מניעה.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
אז במידה ואני מגיש צו מניעה ,מה קורה הלאה ?
אם אניי רוצה כוון מסוים והאם רוצה כוון אחר, מה עושים ? מי מכריע , ועל סמך מה מכריעים אם שני ההורים חלוקים ?
באופן עקרוני ביהמ"ש הולך לפי החוק - והחוק הנו לחינוך חובה!! כך שסיכוייך לזכות בתביעה הם גבוהים ביותר.
אם ההורים חלוקים על כזו סוגייה , והחוק נותן את דברו ואתה מבקש ללכת לפיו - כמובן סיכוייך טובים.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
האם בית משפט למשפחה ?
אז במידה ואני מגיש צו מניעה , ואני רוצה כוון מסוים והאם רוצה כוון אחר, מה עושים ? מי מכריע , ועל סמך מה מכריעים אם שני ההורים חלוקים ?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר