אחי ואני ירשנו את בית סבתי.
הערכת שמאי על הנכס היא של 200,000 ש"ח.
הוא איננו מעוניין לרכוש את חלקי, אך דורש ממני (בלבד) לשלם לו עבור חלקו 300,000 ש"ח. פי שלוש ממחצית הסכום שקבע השמאי.
האם בתור יורשת נוספת אין לי כל זכויות? אינני מעוניינת בשלב זה למכור את הנכס לצד שלישי.
בנוסף, בין האחים, אנחנו ארבעה, קיים הסכם שבע"פ לחלוקת הנכס ל4, אחי חזר בו מהסכם זה. האם יש כאן עילה לבקשה לביטול צו קיום צואה שניתן השבוע??
זהבית,
יש בשאלתך שני מישורים:
האחד, אם קיימת צוואה והיא אושרה - אז צוואה היא צוואה ואין קשר למחלוקת בין היורשים בצוואה.
השני, את ואחיך. אחיך "מנסה לעשות עליך קופה" ואת יכולהל להסכים ויכולה שלא. במקרה שלא, ניתן להגיש תביעה לפירוק שיתוף בנכס ואת כיורשת יהיה לך זכות ראשונים בהתמחרות על הנכס. אם אינך רוצה למכור, רדי מהעניין תני לאחיך להירגע ולהבין שיש לך זמן וללא הסכמתך גם הוא יישב עם נכס כאבן שאין לה הופכין. כל הסערה סביב הנכס גורמת לאחיך להרים את המחיר , לכי לאחור ותראי שבחלוף השבועות ואולי חודשים, ללא שיחה על כך הוא יירגע...
אשר לחלוקה בין שאר היורשים , אם אחיך חזר בו זו זכותו.
מיכל,
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
באשר לחלוקה- אחיי הצעירים השקיעו בשיפוץ הבית עשרות אלפי שקלים מכספם בהסתמך על כך שיש להם חלק בו. האין הם זכאים לאיזשהו החזר בגין כך?
אם הוא מעוניין להעביר את חלקו במתנה או במכירה, האם אני צריכה להסכים לכך?
לאחיך יש זכות תביעה כספית למול אחיך ולמולך
מיכל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר