כיום בעלי משלם דמי מזונות לבתו מחוץ לנישואים סך של 1500 ש"ח כיום הילדה בת 8
לנו יש 2 ילדים גילאים 5 ו- 4 האם כאשר הילדה תגיע לגיל 15 יהיה ניתן להפחית במזונות בטענה דין צדקה, האם ניתן להפחית בכלל את המזונות עקב המצב הכלכלי הקשה בו אנו שרויים ומה עלי לעשות. תודה
בעלך משלם כמעט את המינימום הנדרש, קשה לי להאמין שיפחיתו לו פחות מזה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
נורית היי, אני סבורה קצת אחרת מעו"ד קרט. אני סבורה כי יש מקום לטעון לשינוי נסיבות ובכך להפחית את המזונות. שני ילדים חדשים שהגיעו לעולם הם בהחלט שינוי נסיבות ומעבר לכך יש לבדוק את המצב הכולל ואף לחפש טענות נוספות שיכולות לחזק את הטענה של הפחתת מזונות.
לידיעתך! היום בתח המשפט נוטים לקזז ולהפחית במזונות גם מסכום של 1500 ש"ח
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
"...בהתאם להלכה הפסוקה, "רק שינוי נסיבות מהותי מצדיק הקטנת או הגדלת דמי המזונות כאשר על הצד העותר לשינוי דמי המזונות מוטל הנטל להוכיח כי חל שינוי שלא ניתן היה לצפותו מראש. השינוי המדובר נדרש להיות מהותי ומתמשך ולא אך זמני". בכל מצב של שינוי נסיבות יש לבחון את מהלך הזמן. הגשת התובענה 6 חודשים לאחר הסכמת הצדדים אינו מאפשר מבחן של חלוף זמן. זאת מאחר וקביעת מזונות קטינים בהסכמת הצדדים נעשית בידיעה מלאה באשר לנסיבות הכלכליות שלהם. כמו כן, ברור שיש עליות ומורדות כלכליות אשר בפני עצמן לא די בהן כדי להפחית במזונות הקטינים, אלא אם כן מדובר במצב שהופך להיות הכלל עבור האב לעומת החריג..." (דברי כב' השופט שטרק בתמ"ש 41272/06)
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר