שלום רב.
אני גרושה מזה 4 שנים (כולל תקופת הפירוד) ומשמשת הורה משמורן לשני בניי (כיום בני 12+8)
למרות הזמן הרב שחלף גרושי אינו מפסיק ל"איים" ולדבר עם הילדים בגנותי. רק היום סיפר לי הבן הגדול כי הוא טוען שאני מסוכנת וכל מה שאני חושבת/מרשה/אומרת לא רלוונטי והוא האחראי.
כמה שאלות קונקרטיות:
1. האם יש טעם במכתב מעו"ד בנושא זה?
2. האם זכותו של גרושי להטיל וטו על בחירת חוגים לילדים (תשלום המזונות הינו כולל והוא משתתף בנוסף רק בהוצ' רפואיות, טיולים, קייטנות ושיעורי עזר)?
הבן הגדול משתתף בחוג אופניים ובשיעור האחרון נפצע והשתפתשף באופן די רציני. הילד מעוניין לחזור לחוג אבל אביו אינו רוצה בכך.
3. האם נדרש גם אישורו בכל מה שקשור לבית הספר ? (השתתפות בקונצרט, טיול וכו'). אני כאמור ההורה המשמורן ועומדת מול בית הספר בקשר שוטף
4. ילדנו הגדול התקבל לבית ספר/חטיבת ביינים ייחודית המצריכה תשלום חודשי של כ-1000 ש"ח בניגוד לבית ספר רגיל. בצעתי לגרושי שאני אממן 2/3 והוא שליש אך הוא מסרב (מסרב לתשלום לא להליכת הילד לבית ספר). האם יש באפשרותי לתבוע אותו?
מודה לכם מראש
סיגל
סיגל שלום
האם מעורבת פקידת סעד בעניין- אם כן היתי מערבת אותה.
אם הגרוש אינו משתתף בחוגים באופן פרטי - אין לו זכות להטיל וטו.
אם בית הספר דורש את אישור האב - אז יש לקבל את אישורו.
בעניין בית הספר הפרטי - יש לבחון את הנסיבות ואז אולי ניתן לתבוע.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר