שלום רב!
בידי פסק דין על פירוק שיתוף שבקשתי מבית המשפט לענייני משפחה. הנתבע אינו מוכן למלא אחר פסק הדין ובא כוחו מושך את הזמן. השופט בפסק הדין כתב שבמידה ובתוך 30 יום לא נסיים את יישום פסק הדין הוא ימנה כונסי נכסים משני הצדדים. ידוע לי שזה כרוך בהוצאה כספית מצידי ומדוע שאשא בה כאשר הצד השני לא ממלא אחר פסק הדין ולא מעביר לי את הכספים המגיעים לי. מה לעשות? לפנות לשופט אז הוא ימנה כונס נכסים. האם לפתוח תיק בהוצאה לפועל נגד הנתבע (החייב)? תודה על תשובתכם המהירה
סיון,
לפנות במכתב לעו"ד של בעלך ולהתריע כי אם לא יקיים את החלטת השופט תבקשי כי כל הוצאות הכינוס ירדו רק מחלקו של בעלך.
ואם אכן לא יענה או יתחיל לפעול, לפנות לשופט בבקשה שכזו תוך הצגת מכתבך.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
לעוה"ד מיכל זלינגר שלום רב,
רב תודות על תשובתך המהירה. מן הראוי שהוסיף מספר פרטים, על מנת להטיל אור על הנושא. במקרה דנן רק הנתבע חייב לי כספים והם כספי האיזון ואני חייבת לו מחצית משווי הדירה שזה יתקזז מהחוב שלו אלי.
פניתי גם בכתב (רשום עם אישור מסירה) וגם בטלפון ולאחרונה בפקס ובו כתבתי לב"כ הנתבע, שאם בתוך שבוע ימים לא יעביר לי מרשו את הכספים שחב לי אפתח נגדו תיק בהוצאה לפועל. לא קבלתי כל תגובה. הרי ברור שב"כ הנתבע מחפש רווחים והנתבע לא רוצה להיפרד מכספו. לי אין עו"ד (אין טעם להיכנס להוצאות שכ"ט עורך דין רק לשם ביצוע פסק הדין ואין לי אפשרויות כספיות) וברור שהשופט יקבע שב"כ הנתבע יהיה כונס יחידי וכאשר אבדנו אבדנו...
האם שוב לכתוב לב"כ הנתבע לפי הצעתך, או ישירות לשופט עם העתק הפקס האחרון הנ"ל, ששלחתי לב"כ הנתבע? האם ישנה אפשרות שאפנה ישירות להוצאה לפועל ולפתוח תיק וזהו? לא זכיתי לאוזן קשבת לאורך כל הדיונים ואני בטוחה שגם הפעם המצב לא ישתנה לטובה וזאת בלשון המעטה...
הנני מודה לך מראש.
סיוון
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר