שלום רב,
התגרשתי לפני שנה ונותר לי ולגרושתי חשבון משותף לא פעיל, שקיימת בו הלוואה וקופת פקדון. בכל חודש הבנק מושך את החזר ההלוואה מהפיקדון. יש לציין שכשיגמר הכסף בקופת הפקדון, ישאר חוב עבור החזר ההלוואה בסך של כ-26000 ש"ח.
בהסכם הגירושין ישנו סעיף על פיו אנחנו צריכים לשלם את חלקנו ולסגור את החשבון. תאריך היעד עבר מזמן, גרושתי לא השיגה את הכסף בזמנו.
גרושתי לא מתנהלת כראוי מול המוסדות השונים וצוברת חובות ולאחרונה גם עיקולים שמונחים על החשבון המשותף.
מה עליי לעשות על מנת לא לשאת בחובותיה האישיים ?
האם אני יכול לשלם את מלא החוב לבנק (26000) ולקזז את החצי שלה מהמזונות החודשיים ?
אגב אני משלם על ילד אחד מזונות בגובה 2300 ש"ח + חצי גן ושאר החצאים והמשכורת שלי ע"ס 5500 ש"ח נטו, וגרושתי משתכרת כפול ממני בערך האם ישנה אפשרות להפחית את המזונות ? מה הסיכויים לכך ?
שי,
בשום אופן אינך רשאי לשלם את חלקה בחוב המשותף ולקזזו מסכום המזונות השוטף - מבלי שקבלת החלטה שיפוטית המתירה לך לעשות כן.
מאחר וגרושתך אינה מקיימת סעיף רלוונטי בהסכם אתה יכול להגיש בקשה לביזיון כנגדה, ולחייב אותה לשאת בחלקה ו/או להשיג החלטה שתאפשר לך קיזוז החוב מהמזונות.(מרבית השופטים אינם אוהבים לתת החלטה כזו הפוגעת במזונות הילדים)
אשר להפחתת המזונות - אולי יש מקום להפחתה.
פנה לעו"ד לצורך בדיקת סוגיית ההפחתה לעומק.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר