אני וזוגתי היינו ביחד כ-8 שנים ונולדו לנו שני ילדים . הבת נולדה לפי שזוגתי קיבלה את הגט מבעלה ולכן רשומה על שמו, הבן נולד כשנה וקצת לאחר הגירושין ונאמר לי במשרד הפנים שכיוון שלא עבר מספיק זמן אז עדיף יהיה לרשום אותו רק על שמה.
לאחרונה החלטנו להיפרד לה יש עוד 4 ילדים משתי נישואין שונים היא לא נמצאת הרבה בבית והילדים מוזנחים אני רוצה לגדל את שני ילדיי רציתי להתיעץ מה ניתן לעשות במקרה זה
אליהו,
אתה למעשה מבקש לקבל משמורת על ילדיך.
לגבי בתך הגדולה זה אכן בעעיתי כי אף אחד לא יממזר אותה.
לגבי בנך ,איני רואה בעיה מאחר ונולד למעלה משנה מיום הגט. איני מבינה מדוע משרד הפנים אמר לך את זה.בעקרון משרד הפנים מבקש שנה, וגם זה אינו במסגרת חוק מסויים.
תנסה להגיע עימה להסכמות לעניין משמורתואם לא תצליח ,לפחות תגיש תביעה לגבי בנך.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
זוגתי לשעבר מסרבת להגיע להסכמה בנושא ואף איימה שתמנע ממני לראות את הילדים אני מפחד שאם אגיש תביעה לגבי בני בלבד זה יגרור ניתוק מוחלט מהבת
1. האם יש דרך חוקית לבקש משמורת גם על הבת למרות שהיא לא רשומה על שמי (אימוץ במידת האפשר) ?
2. האם אני יכול לגשת למשרד הפנים עם הגט ותעודת לידה של הבן ופשוט לרשום אותו על שמי או שיש פרוצדורה אחרת?
תודה מראש על העזרה
אני לא יודעת לגבי הפרוצדורה במשרד הפנים אם די בתעודה וכו',תפנה אליהם.
לגבי הבת אין דרך
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר