לפני מספר ימים בעקבות סכסוך על שטח הגינה בביתי ( מילולי בלבד ) שהיה בן דודי לאימי( בעלת השטח ), דודי הגיע באישון לילה לביתי ( אותו אני שוכר מאימי ) וחבט דקות ארוכות על הדלת בליווי צעקות.
ניסיתי להתעלם ולהרגיע את בת זוגתי שהוא סתם אדיוט ותכף ילד- פחדתי מההשלכות של משטרה ובאמת שלא הייתי בטוח כיצד לפעול כי בכל זאת הוא משפחה...
לאחר מכן, הוא הקיף את ביתי, הגיע לחלון חדר השינה שלי וצעק עלי לעמוד מולו ולהגיב.
משסירבתי וביקשתי שיסתלק הוא החל לצעוק חזק יותר ולעקם את התריסים.
בשלב זה ניגשתי ממנו וביקשתי בתקיפות שיחדול מהמעשה וכי הוא בחדר מיטות של אדם פרטי.
הוא המשיך בצעקות, החל לחבוט על החלון, שבר כמה תריסים , קלל ואיים על חיי. לאחר מכן המשיך למרפסת שם הוא תלש לי שני עצים.
בהמשך המשיך להתסובב סביב ביתי.
לאחר כשעה אני חושב שהוא נעלם.
חששתי ממשטרה או מכל עימות אחר בגלל שאדם נראה מטורף ולא ידעתי מה ההשלכות על המשפחה תהינה.
כעת אני מרגיש מפוחד ובסיכון- אני לא מעוניין להיות קורבן והסיבה שאני פונה לפורום היא על מנת להבין מהר ככל שניתן מהם זכויותי ומה אפשר או כדאי לעשות בסיטואציה זו.
במידה ואני מגיש תלונה במשטרה, האם יש לי אפשרות למשוך אותה במידה ואני רואה שהעניינים מתגלגלים מחוץ לשליטה?
הכוונה היא למצב שבו סבי וסבתי שלא בקו הבריאות עלולים להגיב באמוציות מוגזמות לשמע הגזירה. או לחילופין במצב שדודי יתפכח על עצמו, יבקש מחילה ונערוך איזה סליחה ושלום בית.
סך הכל אני מפחד ממנו אבל אני גם לא רוצה לעורר מריבה לא נגמרת במשפחה, ומעדיף שלום בית על דוד במאסר.
תודה,
גיא.
תודה רבה,
גיא
גיא,
קיימות לך שתי אופציות:
א. לנסות לדבר עמו ולסיים זאת במסגרת המשפחה.
ב. כן לפנות למשטרה להגיש תלונה ואף לביהמ"ש בבקשה להוצאת צו על הטרדה מאיימת וכך לדאוג שדודך לא יוכל עוד להתקרב לסביבת הבית שלך או מי מבני משפחתך.
לבחירתך
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
במקרה של תלונה במשטרה, האם כדאי לשכור שירותיו של עורך דין כלשהו ואם כן מאיזה תחום התמחות.
גורמים שונים אמרו לי השבוע בזמן שחיפשתי עצה ומידע כי התביעה יכולה לכלול גם פיצוי כספי על הנזקים הפיזיים לחלון שלי ולגינה וגם על עוגמת הנפש שנגרמה לי.
מיותר לציין כי זה כרגע לא בראש מעייני, אך אני כן מרגיש שחשוב לדעת מה זה כולל וכיצד לבחור באפיק הפעולה הנכון
תודה רבה,גיא
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר