היי,
אני בתהליכי גירושין כבר חצי שנה בעקבות כך שאישתי בגדה בי. גרנו בבית משותף שבנינו אותו בשטח של ההורים של אישתי, יש לציין שזה היה מחסן שאני ואישתי הפכנו לבית ראוי למגורים, 100 מטר 3 חדרים. האם מגיע לי חצי מהבית ? יש לציין שאת השיפוץ שילמנו בכסף שחור לערבים ככה שאין לנו קבלות על כלום.
בנוסף , נקבעו מזונות זמניים בסך 4 אלף ש"ח לשתי בנותינו המשותפות(8,4).
יש לציין שאת הסכום הזה קבע השופט בהסתמך על תלושי שכר של 5 וחצי אלף נטו. מאז החלפתי עבודה ואני מרוויח 8 אלף נטו. האם בקביעת המזונות הקבועים השופט יכול להעלות לי את הסכוםהנ"ל ? יש לציין שאני לא גר בבית והילדות והאישה גרות שם ללא שום משכנתא או הלוואה.
תודה מראש
שלום לך,
בהנחה שהבית לא נרשם על שמכם, ושאין הסכם או התחייבות כלשהי לתת לכם אותו במתנה..אזי לדעתי השטח והמחסן שהפך לדירה שייכים להוריה של אשתך ואין לך זכויות קנייניות בדירה, אך בהחלט תוכל לטעון כי לאור השקעתך בשיפוץ יש להשיב לך מחצית מעלות השיפוץ, ואף תוכל לטעון להשבחת הנכס (ממחסן לדירת מגורים).
לעניין השיפור בהכנסתך, אין לדעת איזה משקל נתן השופט לגובה הכנסתך כשקבע את הזמניים..מה שמכריע זה בעיקר צרכי הילדים אם כי כמובן שיש משקל להכנסות האב.
אני מקווה שאתה מיוצג ואם לא אני סבורה שכדאי שתפנה ליעוץ לקבלת יצוג משפטי.
שיהיה בהצלחה,
עו"ד אתי שקד
מנהלת הפורום
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
היי ,
העניין שכל החיים חיינו על שכר כזה (היא גם עובדת ומרוויחה 4500), זה אומר שרמת החיים לא השתנתה ורק אחרי שנפרדנו הצלחתי למצוא משהו טוב יותר. האם אין לזה משקל ?
מה עם זה שהיא גרה בבית ללא שום הוצאות בכלל. . .
אני כן מיוצג אבל ממש לא סומך עליו , לצערי . . .
היי עמית,
כפי שכתבתי, מה שמכריע זה צרכי הילדים - בית המשפט אמור לפסוק בהתאם לצרכים כאשר הכנסת האב מהווה חלק ממכלול השיקולים. מה גם שלא מסתכלים רק על העלייה בשכר, שהרי לצערך כעת אתה נאלץ לדאוג לעצמך למגורים וההוצאות שלך בוודאי עלו משמעותית! אני מבינה את החששות והמצוקה, ולדעתי חשוב להדגיש בפני בית המשפט גם את העובדה שלילדים יש מדור ללא עלות, שהכנסתך הפנויה לאחר הוצאות מחייה הינה זעומה וכיו"ב טענות בהתבסס על המצב העובדתי שלך.
לגבי הבית, יצאתי מתוך נקודת הנחה שהבית לא נרשם על שמכם, ושאין הסכם או התחייבות כלשהי לתת לכם אותו במתנה..
לגבי יחסך לעוה"ד שלך - לדעתי כימיה ואמון הינם גורם ראשון במעלה ביחסים בין עו"ד ללקוח, אולי תשתף את העו"ד שלך בתחושותיך ויהיה שינוי לטובה? אין לדעת..מה גם שתמיד באפשרותך להחליף ייצוג.
מכל מקום, אל תוותר ושיהיה בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר