אני נשואה כבר 13 שנים ויש לנו 2 ילדים בני 9 ו 11 .שנינו עובדים ויש לנו בית משותף כאשר נשאר לשלם עליו משכתא עוד 8 שנים לפחות . כבר שנים שאנחנו לא מסתדרים לא מצליחים להגיע לתקשורת אחד עם השני . נסינו לא מעט פעמים לפתור את הבעיות אבל לא הצליח . החלטנו שנינו להתגרש ושכל אחד יקח מה שמגיע לו .
בעלי רוצה שנלך יחדיו לפתוח תיק בבית דין רבני . האם יש הבדל בין פניה לבית דין רבני לבין בימ"ש לעניני משפחה ? אני מפחדת שבבית דין רבני דבר ראשון ישכנעו אותנו לנסות קודם כל שלום בית . ואז הגירושין האלה ימשכו תקופה ארוכה .אנחנו במצב ששלום בית כבר לא יעזור ויש לי הרגשה שבעלי כן ישתכנע (כי מאד קל להשפיע עליו ) אני לא מעוניינת בשלום בית יותר . האם הסירוב שלי יפגע בי ?
לא הייתי ממליצה לך לפנות לבית הדין הרבני - הפסיקות שם בדרך כלל נמוכות ואכן יכולים לתת לכם תקופת שלום בית.
הייתי ממליצה לכם ללכת למגשר ולחתום על הסכם גירושין אשר יסדיר את ענין המזונות, המשמורת, הסדרי הראייה , חלוקת הרכוש ובמוסן הגירושין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
בהמשך לתשובתך האם ברגע שפנינו לבית דין רבני לא תהיה אפשרות יותר להעביר את התיק לבימ"ש לעניני משפחה ?
איך מגיעים למגשר האם זה עו"ד לדיני אישות ?
האם לגישור כל צד צריך להגיע עם עו"ד משלו ?
האם החותמת של המגשר על ההסכם נחשבת כחותמת עו"ד או שצריך אישור עו"ד על ההסכם בנוסף ?
מה העלות של מגשר ?
יש לבחון באילו עניינים פניתם לבית הדין הרבני . בכל מקרה היתי ממליצה לאשר את ההסכם בבית משפט לענייני משפחה לאחר גישור.
מבחינת המגשר - עדיף כי המגשר יהיה עו"ד אשר מתמחה בדיני משפחה- שכן יוכל להתייחס למכלול העניינים הקשורים בגירושין ולמנוע בעיות משפטיות בעתיד.
המגשר יכול לייצג את שניכם אך אתם יכולים להסכים כי כל צד ייוצג ע"י עו"ד מטעמו.
היה ונחתם הסכם בעזרת המגשר - אתם מחוייבים לאשרו לכדי פס"ד בבית המשפט לענייני משפח או בפני בית הדין הרבני -זאת בהתאם לחוק יחסי ממון. אם לא תאשרו את ההסכם בפני ערכאה משפטית להסכם לא יהיה תוקף.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר