שלום,
אני מעוניין לדעת האם בונוס שנתי ממקום עבודתי (לדוגמא משכורת 13) אמור להשפיע ע"ס דמי המזונות שאני משלם.
כמו כן, אני נמצא היום בהליך משפטי לגבי אם בתי שהעבירה אותה ללא הסכמתי למקום מגורים מרוחק, כרגע השופטת הגדירה את האם כמשמורנית זמנית.
אין לי מושג כיצד יסתיים המשפט ואם יורו לאם לחזור למקום מגורינו המשותף יחד עם בתי, אך במידה ולא יורו לאם לחזור ובמידה ותקבע האם כמשמורנית (קבועה) האם תוכל אם בתי בעתיד לעבור למקום מגורים אף רחוק יותר ללא הסכמתי?
תודה,
משה
משה,
אענה על שתי שאלותיך:
א. משמכורת 13 נחשבת בממוצע השנתי של שכרך. כך שאם מדי חודש את מרוויח 9000 ש"ח ויש לך משכורת 13 אזי יראו הכנסתך כעומדת על ממוצע של כ - 10,000 ש"ח ולא רק 9000 ש"ח.
ב. גם אם יתירו לאישה לעבור למקום מרוחק יותר יטילו עליה חובת השתתפות בהבאת ולקיחת הילדה להסדרים עמך.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
עו"ד זלינגר תודה על תשובתך ואודה לך אם תוכלי לחדד לי את הסיטואציה הבאה:
א. בונוס מהמעסיק אינו דבר קבוע והיקפו משתנה, האם קבלת הבונוס (הלא קבוע) נחשב כחלק מהמשכורת (הקבועה)?
ב. לעניין חובת השתתפות האישה בהסדר ההסעות, תתפלאי לשמוע שישנן לא מעט פקה"ס שלא ראות (לצערי) את ההסדר שציינת. אני לצערי, רק לאחר פנייה אישית לפקה"ס הארצית וידועה בחוסר השוויוניות בהסדרים שהומלצו לבמ"ש, היא הורתה על הקמת ועדת תסקירים ששינו את המלצות פקה"ס. אבל לעצם העניין, גם חלוקה שויונית בהסעות תפגע בי ובבתי את זמן האיכות שיותר לנו כמו האפשרות שתלון אצלי לילה באמצע השבוע. האם עצם קביעת האישה כמשמורנית יכול לתת לה את זכות המעבר ללא הסכמת האב בנושא? או כל מעבר מקם מגורים דורש את הסכמתי ובמידה ואין הסכמה עליה יהיה לפנות לבמ"ש?
בברכה,
משה
אבי,
לגבי שאלתך הראשונה - כן. גם בונוס משתנה ,נחשב במשכורת הממוצעת ומגדיל היקף הכנסתך החודשית.
שאלתך השנייה - אף פעם אין כזה דבר שלא מבקשים הסכמ האב ותמיד תוכל להוציא צו מניעה למעבר. כי עם כל הכבוד שהיא המשמורנית אתה עדין האפוטרופוס של הילדה - ויש לך זכויות.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר