שלום
אני נשוי חצי שנה
אנחנו גרים בבית של ההורים שלי
אישתי הייתה גרה איתי בבית ההורים כ3 שנים בתקופת החברות שלנו
כל אותה תקופה אני עבדתי והיא הייתה סטודנטית
כשסיימה ללמוד התחתנו ועכשיו אנחנו עומדים לפני גירושים
אחרי החתונה איחדנו את חשבונות הבנק שזאת אומרת שאת הכסף של האורחים בחתונה הוספנו אלי לחשבון הבנק ורשמתי גם אותה כבעלת החשבון, היא לא הביאה שקל לחשבון הבנק כי לא היה לה בגלל היותה סטודנטית. רק בחודש האחרון היא התחילה לעבוד והיא משתכרת כרבע ממה שאני מרוויח בחודש.
אני מזכיר שאין לנו רכוש משותף, כל מה שיש בדירה ששייכת להורים שלי שייך או להם או שזה רכוש שאני קניתי לפני היותנו נשואים.
מה עליי לעשות במקרה שנתגרש? האם עליי לשלם את מלוא הכתובה? האם עליי לחלק את הכסף בחשבון הבנק שווה בשווה למרות ש99 אחוז מהכסף הוא מעבודתי?האם עליי לשלם מזונות? לדאוג לה לדירה?
היא בחורה קשה שתדאג למרר את חיי כל עוד היא יכולה. מה עליי לעשות כדי לא להפגש יתר על המידה?
יש לי אסאמסים שהיא רושמת שהיא נגעלת ממני ולא רוצה ילדים ממני וכאלו דברים שנאמרו בזמן כעס, האם זה ישרת לטובתי?
תודה עידן
לא הבנתי באם הוגשה תביעת גירושין ? ואם כן ע"י מי ?
חשבון הבנק צריך להתחלק שווה בשווה, לרבות מטלטלין שנצברו או נקנו במהלך הנישואין או שנתנו לשניכם במתנה.
היתי ממליצה לך לנסות ולהגיע להסכם הכולל את הגירושין לרבות חלוקת הכספים והמטלטלין- באמצעות גישור.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
אני לא מבין מדוע החסכון שלי בבנק שקיים עוד לפני שאנחנו היינו חברים, מדוע אני צריך להתחלק איתה בזה?
עדיין לא עשינו את הצעד הזה, בודק כל עוד זה לא מאוחר מידי.
אנחנו לא מסתדרים ורבים כל הזמן, בהודעות היא ציינה בפניי שאין לה בעיה ללכת לרבנות וכדומה. האם זה קביל בבית דין רבני בכדי שלא אצטרך לשלם מכספי שלפני הנישואים או את הכתובה?
עידן,
בוא נעשה קצת סדר.
חשבון הבנק - לא מגיע לה מה שהיה שם לפני הנישואין.רק מיום החתונה. (יש לשם לב שעו"ד חכם ומאוד מקצועי, ינסה להגיד שהייתם ידועים בציבור 3 שנים טרם הנישואין - אך ניתן להתגבר על טענה זו )
כתובה - תידרש לשלם אותה רק אם אתה תגיש תביעת גירושין ללא עילה.וכרגע אין לך עילה (מסרונים בשעת כעס שאינה רוצה בך - אינם מספיקים).לכן, אין מה להגיש תביעת גירושין כרגע.
האופציות הנתונות לך ,ממה שקראתי, וכמובן שעליך לפנות לייעוץ ייסודי -
א. שהוריך יגישו נגדה תביעה לפינוי וסילוק יד מהדירה שלהם.
ב. לפנות לגישור ולנסות לגמור יפה.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
אם תבעת גירושין בטל את התביעה ותן לה שהיא תתבע את הגירושין.
תמיד בגירושין עדיף לגבר להיות בצד הנתבע, גם בגלל שכך הוא פטור מכתובה וגם בגלל שבכך הוא פחות ייסחט בדברים אחרים.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר