שלום רב,
הגרוש בא לבקר את הילדים בבית הספר ללא ידיעתי ומבלי להודיע אפילו לילדים. יש לו הסדרי ראיה בימים קבועים ובכל זאת הוא לא הודיע על בואו והגיע בהפתעה . הוא שוחח עם המורות של הילדים ואף אחד לא יידע אותי על כך.
יש לי משמורת מלאה על הילדים.
שאלתי היא , האם אין צורך ליידע אמא משמורנית על ביקור לא מתוכנן של האבא ?
האם הגרוש היה צריך ליידע אותי קודם לבואו לבית ספרם של הילדים ?במקום לבוא מאחורי גבי ולשמור על סודיות מפניי ???
האם המורות היו צריכות ליידע אותי או שאני צריכה לבקש מהם ליידע אותי במקרה כזה ?
ובכלל , מהן זכויותיה של אם משמורנית במשמורת מלאה ? האם זה עניין פורמאלי בלבד ?
האם הגרוש יכול לקחת הילדים , בימי הביקור שלו , לאן שהוא רוצה מבלי להודיע לי על כך ? לא מדובר על חו"ל, אלא בארץ ( אתר שעשועים מסוכן או מרוחק ) , ארוע משפחתי מבלי לתת כתובת של האולם וכו' ? האם על דברים כאלה צריך ליידע אותי מראש ?
אודה לכם על תשובה.
תמיד כדאי ורצוי כי יהיה תאום בין ההורים בעניין המשמורת- אך אל לך לשכוח כי האב נחשב גם הוא כאפוטרופוס טבעי של הילדים ומשכך מותר לו לראות את הילדים, לדבר עם המורות וכן הלאה - כל עוד אין העניין פוגע בטובת הילדים.
באשר להסדרי הראייה- האב יכול לעשות עימם כעולה על רצונו כל עוד אין פגיעה בטובת הילדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
פונה יקרה,
אני רוצה להסתייג באופן חלקי מתשובתה של עוה"ד שמואלי.
אין מקום ,למי מההורים, להגיע במהלך יום לימודי של הילדים, ולהפריע למהלך חינוכם.
בתי משפט כך נוהגים. לא אחת עשיתי ותמיד קיבלתי צו מניעה שימנע מהורה להגיע ,שלא בימי הביקורים ובמהלך שעות החינוך של הילדים. זה מפריע להם , מוציאם מריכוז ומיותר.
אשר לחובת המורים - אין להם חובה ליידע אותך, במיוחד אם לא קרה שום אירוע מיוחד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
לפי הסיפור שלך הגרוש שלך הוא אבא מסור שמעורב בכל ההיבטים של חיי ילדיו. כאשר יש אב כזה ואם נוקשה כמוך, בדרך כלל כשהילדים מגיעים לגיל 10-11 הם בוחרים לעבור אליו.
הייתי מציע לך שתמשיכי עם חייך במקום לחפש איך להציק לאבא ולילדים כי כשהם יעברו אליו את לא תדעי מה נפל עליך.
הסר דאגות מראשך. יש לך דמיון פורה מדי. שהרי איך הגעת למסקנות הכ"כ מוטעות שמדובר באבא מסור ואמא מציקה. אתה לא מכיר את האבא וגם לא אותי .
ולידיעתך, ילדיי כבר הגיעו לגיל 10-11 ובחיים הם לא יעברו לאבא שאימץ לעצמו התנהגות פושעת שנמשכה שנים ועשה בושות למשפחה !
אני רק מקווה שיד החוק תגיעה אליו ואז ה ו א לא ידע מה נפל עליו !!!
ולך אני מציעה שתתעסק בעניינך ותדאג למשפחה שלך , אם יש לך ביכלל .
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר