שלום רב, התגרשתי לא מזמן ובהסכם שחתמנו בבית משפט נכתב כי אקנה את חלקו של הגרוש בדירה (שכעת רשומה על שם שנינו).
כיום יש חוב משכנתא (שרשום על שם שנינו) שכבר קיים על הדירה ומאז הפרידה אני משלמת אותו (חישוב הסכום שיועבר לגרוש לקח את זה בחשבון).
אני מעוניינת לקחת משכנתה חדשה - כפולה בגדלה מהחוב הנוכחי, לפרוע את החוב הנוכחי ולשלם לגרוש את החלק שלו.
ניסיתי לברר בכמה דרכים ולא הבנתי מה התהליך שעלי לבצע כעת:
- האם עלי להעביר את המשכנתא על שמי בלבד (המחאת חיובים), לקבל אישור מהבנק שיעבור לטאבו כי שאוכל להעביר את הנכס בטאבו על שמי, ואז לברר בין הבנקים השונים על לקיחת משכנתא חדשה. בשיטה הזו, לטענת הפקידה בבנק, זו כבר לא תהיה הלוואת דיור אלא הלוואה לכל מטרה ואז הריביות נמוכות יותר.
- או שמא עלי להתחיל לברר בין הבנקים על המשכנתא החדשה כיוון שלמעשה יש כאן רכישת דירה. ולכן לא אעביר את הנכס על שמי אלא רק אחרי שאשלם לגרוש את חלקו.
אני כבר מאוד מבולבלת.
אודה לכם על העזרה
שלום רב,
באפשרותך לפנות לבנק ולבקש כי המשכנתא הרשומה על שמך ועל שמך גרושך תעבור על שמך בלבד.
כמובן, שכל הנראה, הבנק יאשר זאת רק לאחר שיבחן את יכולתך הכלכלית להיות לווה יחידה (כמו כן, בהנחה שהוסכם בהסכם שהמשכנתא תעבור על שמך, ככל הנראה, יתייתר בפניית הבנק לגרושך, להסכמתו).
לאחר מכן, יש באפשרותך לפנות לבנק למשכנתאות ולבקש הלוואת משכנתא לטובת דיור (רכישת חלקו של גרושך) ויחד עם זאת לבקש לאחד את שתי הלוואות המשכנתא הרשומות על שמך.
בהצלחה.
גרושה יקרה,
באמת לא הבנתי מה זה משנה באיזו דרך תלכי זו או השנייה?! לפי ההסכם את צריכה לרכוש את חלקו בניכוי חלקו שלו בחוב המשכנתא. אז אם נניח שחוב המשכנתא הוא 100,000 ש"ח וחלקו של הגרוש הוא 50,000 ש"ח, אז את צריכה לשלם את חלקו בניכוי המשכנתא - מה זה משנה מה דהרך - תבחרי בדרך הנוחה והכדאית לך כלכלית. העקרון נשאר.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר