אשתי ואני נפרדנו לפני חודשיים ואנחנו בדרכנו להתגרש. מאז שנפרדנו היא לא נותנת לי לראות את התינוק שלנו. היא מתנה את זה בכך שאשלם לה סכום מסויים וזאת בעצת עורך דינה. אני מסרב לעשות זאת כוון שהיא לקחה את כל החסכונות המשותפים שלנו איתה כשעזבה את הבית ומסרבת להחשיב אותם ככסף שקיבלה ממני בגין הסכום שהיא דורשת והרבה הרבה יותר מכך.
ההליך המשפטי יחל בעוד כחצי שנה אם לא נקבל זרוז הליך (הגשנו בקשה ומחכים לתשובות) ואני שואל האם היא יכולה למנוע ממני לראות את הילד? ואם לא, אייך קובעים הסדרי ראייה עד להליך המשפטי? אני כרגע לא מיוצג על ידי אף גוף. הגשתי בקשה לייצוג מטעם המדינה ומחכה לתשובה גם לגבי זה. אני חסר אונים ולא יודע למי לפנות ומה לעשות בכדי לראות את הבן שלי.
שלום לך,
באפשרותך לפנות לבית המשפט בבקשה בהולה לקביעת משמורת והסדרי ראייה זמניים. רצוי לעשות זאת בליווי עו"ד, גש לסיוע המשפטי ותבהיר להם הדחיפות בכדי שתקבל יצוג בהקדם האפשרי. בנוסף לאור התנהלותה ייתכן שיהיה מקום לבקש צווים זמניים שימנעו ממנה לעשות פעולות ושינויים ברכוש המשותף שלכם ו/או דרישה בחשבון המשותף אם יש שכל פעולה תדרוש חתימה של שניכם. כמו כן, תאסוף ראיות על כל סירוב כזה שלה, ועל כל הכספים המשותפים שלקחה, לשימוש עתידי אם תצטרך.
אתה בתחילת ההליכים ואינני ממליצה לפעול ללא יצוג אישי ופרטני.
בהצלחה!
אתי שקד, עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
בהמשך לשאלתי הקודמת, אני לא מעוניין לתת לה גט עד שיגמרו ההליכים המשפטיים ובהם הסדרי ראיה וקביעת מזונות. האם בית הדין הרבני יכול לאלץ אותי לתת גט לפני כן?
בנסיבות מסוימות בית הדין הרבני אכן יכול לחייב בגט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר