אני נשואה מזה 15 שנה. יש לי שני ילדים (14,10). עזבתי את הבית מכיוון שבעלי לא היה מוכן לעזוב מזה מס' שנים, למרות שהסכים איתי שחיינו המשותפים אינם תקינים וראויים לאף אחד מאיתנו. כבר חודש וחצי אני מתגוררת עם ילדי, מפרנסת ומנסה להתקיים ממשכורתי (5000 ש"ח), הוא אינו מוכן לשלם מזונות ואף אינו מוכן להגיע להסדרי ראייה. כל דבר שאני יוזמת הוא יוצר ממנו ריב. כך עזבתי בית עם תכולה כמעט מלאה ובאתי לקראתו בכל מה שרצה. אני נמצאת בצומת דרכים בה מצד אחד הכל חדש לי ואני אמורה להסתדר ומצד שני הוא לא עוזר ואף מאיים שאני יצטער על הדרך שבחרתי.
רציתי לשאול מה התהליך הכי כדאי עבורי בשביל לא לפגוע בילדים ולא בו, אך גם לא לצאת ריקם, כדי שאוכל להמשיך לחיות עם ילדי, כפי שהוא הרגיל אותנו???
עינת שלום,
ראשית, אני כ"כ מבין אותך ואת הרצון שלך לנהל את התהליך הרווי אמוציות הזה על מי מנוחות ועל כך תבורכי.
את יכולה לנסות ולפנות להליך של גישור ואם זה לא צולח אין מנוס מהגשת תביעות לבית המשפט שיחייב את הבעל לשלם מזונות ולהתחלק אתך בזכויות ובחובות.
לדעתי, אם הבנתי נכון, עזבת את הבית וזהו מהלך שגויי מבחינה משפטית לכן חשוב מאוד שלפני התחלת התהליך המשפטי תמצאי דרך לשוב הביתה בכל מחיר. (למעט אלימות מכל סוג כמובן)
בכל מקרה את עדיין בראשית הדרך ולכן חשוב שתתייעצי עם עו"ד למקרה הספציפי שלך ותקבלי את הכלים הנכונים לך לצאת לדרך נכונה.
בכ"א בהצלחה!!!
בברכה,
עו"ד ומגשר יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר