אני ובעלי נשואים כ-3 שנים עם ילדה בת שנה.
לבעלי דירה מלפני הנישואין אך רבצה עליה משכנתא (לא גבוהה). כשנישאנו צורפתי לח-ן הבנק והפקדתי אליה את משכורותיי וקופת גמל שפתחתי. בהמשך חלק מהמשכנתא כוסתה מהכסף המשותף (אציין כי לא גרנו בדירה אלא היא הושכרה ודמי השכירות שימשו לדירה ששכרנו במקום אחר). לאחר כשנה רכשנו יחד דירה במשותף וכשבעלי מכר את דירתו אף כיסה חלק מהמשכנתא מכספי דירתו. הפרידה בינינו התרחשה כחודש/יים לאחר מכירת דירתו. לא נחתם בינינו מעולם הסכם ממון ואף ניתן לראות כי הלכת שיתוף חלה לאורך כל הדרך. כעת בעלי טוען כי אין לי חלק בכלל בכספים. האם יתכן הדבר? האם הלכת שיתוף לא תקפה גם בפרק זמן קצר שכזה?
אלה שלום,
מומלץ שתפני ליעוץ משפטי אישי בכדי לבחון זכויותייך.
בהצלחה,
אתי שקד, עו"ד
מנהלת הפורום
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
אלה,
מקריאת שאלתך אני רואה כי את בקיאה ואף טרחת וקראת חומר בנושא.
את הצודקת, בהחלט חלה עליכם הלכת השיתוף גם למשך התקופה הקצרה.
בהחלט מגיע לך החזר כספי מהמשכנתא אותה שילמת על הדירה שלו לרבות ריבית והצמדה - יחד עם זאת, ייתכן ויטען כי כיסה חלק מהמשכנתא של הדירה המשותפת ובזה השיב לך - אני הייתי נלחמת בטענה כי נתן זאת במתנה.
יש מה להלחם ולא לוותר למענך ולמען בתך.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
אכן "עשיתי ש.ב" מכיוון שנפלתי לעו"ד שקיבלה את כספה (הרב מאוד) מראש ולמעשה הוליכה אותי שולל. תחילה שיכנעה אותי כי יש בסיס מוצדק להילחם ואף ציירה לי תמונה שמהר מאוד התעוותה והשתנתה לאחר שקיבלה את שכרה. כעת אני נמצאת במצב בו היא דוחקת בי להגיע להסכם כולל עם סכומים שאני מגלה כרחוקים מהמציאות הקיימת. לשכור עו"ד חדש אין באפשרותי ואף לא לשלם לפגישת ייעוץ.
שמחתי מאוד על תשובתך ובהחלט אקח אותה בחשבון.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר