שלום
אני בן 37 אבא לשתי בנות, בנות 12 ו 11 . התגרשתי ב 1.1.2004 והחל מיום זה שלמתי 1250 ש"ח לכל ילדה, 2500 ש"ח צמוד למדד מזונות בכל חודש, (סעיף בהסכם הגירושין "הסכום הנ"ל אינו כולל בתוכו, תשלום עבור דיור"). בהצמדה למדד נכון להיום 2,825 שח המזונות.
30.5.2006 נפגעתי בתאונת עבודה מוכר 100% נכות . אינני עובד, נכון להיום נמצא בתהליך שיקום.
קצבת הנכות שלי נכון להיום 5,805 שח. הכנסתה של גרושתי גדולה משלי.
הסדרי הראיה כוללים לינה הם : בכל שלישי וחמישי, ימי ראשון פעמיים בחודש, סופי שבוע פעמיים בחודש.
הוצאות מדור: אני גר אצל הורי בחולון, גרושתי גרה בגבעתיים. אני מספק לבנותי את כל צרכיהן ההכרחיים הוצאות מזון, ביגוד והנעלה, מדור בריאות וחינוך בסיסי כולל חוגים וכיוצ"ב. בהוצאות שמעבר לצרכים ההכרחיים שפורטו לעיל גם חוגים, מתנות ובילויים, בהתחשב בצרכים של הקטינות כולל את הסעתן מגבעתיים לחולון וחזרה למחרת בכל יום.
עד ליום מכתב זה גרושתי מעולם לא דרשה בעל פה או בכתב דרישה להשתתפות בגין מדור.
האם אני זכאי לתבוע משמרת משותפת ?
האם משמרת משותפת היא כלי צודק והוגן להפחתה במזונות ובהוצאות מדור ?
האם בית המשפט יפסוק לטובתי , ולא יחייב אותי לשלם עבור צרכיהן בנוסף להוצאות בהן אני נמצא היום?
בתודה מראש
מילר אלון
אלון שלום,
כפי שציינת בהגינותך, בקשתך למשמורת משותפת אינה באה בתום לב אלה כניסה בדלת האחורית להפחתה במזונות...
על פניו, אינך זכאי להפחתה במזונות לא כל שכן שאינך משלם עבור מדור והוצאותיו.
לדעתי מצבך הוא אופטימאלי בהתאם לנסיבות, שמור עליו כך וקח את הבנות אליך כמה שיותר תוך שאתה מתחשב אבל לא מתחשבן.
בברכה,
עוד ומגשר יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
זה לא אני שמתחשבן זו הגרושה היא שהגישה בקשה בהוצל"פ להגדלת החוב בגין מדור.
החלטת הרשם : "האמור בבקשה מהווה בעיקרו טענה לקיומו של חוב בגין מדור.
טענה זו נדחית על הסף.
לשכת ההוצאה לפועל מבצעת פסקי דין והחלטות מפורשות ואינה מסיקה מסקנות לצורך חיוב בתשלום.
אין להסיק חיוב כלשהוא מאמירה סתמית לפיה, החיוב שנפסק אינו כולל תשלום עבור דיור, כי ניתן לגבות תשלום כאמור.
יש לקבל פסיקה מפורשת.
ובכל זאת הרשמת מעכבת את שחרור הערבון אליי.
למה ?
האם הגשתה בקשה לשחרור העירבון?
יואב
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
ב19.10.09 יתרת החוב בתיק המזונות עמד על 44,229.94 ש"ח.
20.10.09 ביטוח לאומי העביר 82,336ש"ח הפרשי קצבת נכות .
1.11.09 הגשתי בקשה והיא עוכבה.
ה- 1.11 היה בקושי לפני שבועיים...
והרי ידוע שתחנות הצדק טוחנות לאט, תן להם עוד שבועיים ותחזור אלינו לפורום.
אני לא רואה מניעה מדוע לא ישיבו לך את העירבון, כמובן בכפוף למה שאני יודע אודותך.
סופ"ש טוב,
עו"ד ומגשר יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
אני חייב לציין כי בקשתי למשמורת משותפת לגיטימית וללא כל כוונה להפחית במזונות.
תודה רבה וסופ"ש נעים
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר