בן זוגי עבר לחיות איתי בביתי לפני מס' חודשים. אמנם כוונותינו רציניות ואנו אף שוקלים להתחתן, אך מטרידה אותי העובדה ששינה את כתובת מגוריו בת"ז לכתובת שלי וזאת עוד לפני שחתמנו הסכם ממון. האם קביעת כתובתו בכתובת ביתי קובעת לו זכויות בביתי? האם אוכל לפנות אותו אם חלילה יגיעו דברים לידי כך?
כמו כן אני תוהה כיצד במשרד הפנים בעיר רמלה שינה פקיד משרד הפנים את הכתובת ללא הסכמתי ומה אני יכולה לעשות בנידון.
אנא תשובתכם
זכויותיו של בן הזוג בדירה - אם בכלל יש או יהיו לו כאלה, אינן נגזרות מרישום הכתובת אלא ממכלול העובדות והאופן בו התנהלתם לגבי הדירה ועוד. והרי כפי שנוכחת משרד הפנים אינו דורש ואף לא הוכחה מינימלית וכל אדם יכול להצהיר כי הור גר במקום כלשהו ולשנות כתובתו. זה אבסורד, אני מסכימה איתך, אך בכל הנוגע לרישום מען במשרד הפנים זה המצב..
הכי חשוב שתקדימו לערוך הסכם, גם אם טרם קבעתם מועד לנישואים, וזאת בכדי להבטיח זכויותייך בדירה.
מאחלת לכם עתיד מוצלח,
בברכה,
אתי שקד, עו"ד
מנהלת הפורום
משרד שקד פוליבודה לדיני משפחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר