אני ואישתי נשואים כשנתיים ללא ילדים (יש בית ,רכב,ואופנוע בבעלות שננו)
לאורך כל התקופה אני מביא משכורת פי שלוש ממנה. והון עצמי גם כן. היינו בחשבון משותף (והפרדנו אתו תוך כדי הליך הפירוק)
לפני חודש לאחר מריבה וחילוקי דעות מתמשכות היא הצהירה שהיא רוצה להגרש.
הצעתי טיפול זוגי , היא לא הסכימה .
ניסיתי להבין איך היא הגיעה לרצון הזה ללא כל מאמץ מצידה לתקן , אך לא הצלחתי.
בשבועות האחרונים גיליתי שהיא בקשר עם בחור אחר , קשר שמתמשך מזה 4 חודשים ויש לי המון ראיות המוכיחות זאת.
כשהדבר נודע לי , הודעתי לה כי הדלת פתוחה והיא מזמנת לעזוב.
התייעצתי עם עו"ד והוא הציע לי לפרק את הנישואים אך ללא מריבות ועו"ד מייצגים.
הלכנו למגשר זוגי ורשמנו הסכם גירושים בהסכמה.
מחר אנחנו צריכים לחתום על ההסכם ויש לי הרגשה שהיא בהריון או ממני או ממנו.
הסיבות להרגשה זו הן:
היא עזבה לפני שבוע את הבית מרצונה החופשי.
הוריה לא ניסו לגשר ביננו למרות שהם עשו זאת כמה פעמים ואנחנו היינו בקשר מצויין לאורך תקופת הנישואים.
היא ממהרת מאוד לקבל גט ולסיים את ההליך.
היא ויתרה על הרכב האופנוע ורוב הרכוש פרט לחלקה השווה בבית (למרות שאופיה לא מתאים לזה).
ועוד פרטים רבים שלא יפורטו.
איזה סעיף אני צריך להוסיף על מנת להגן עלי כלכלית במקרה של הריון ממשהו אחר?
האם נכון יהיה להוסיף שאם היא בהריון אז היא תאלץ לוותר על כל החלק שלה בפירוק?
איזה כח יש לי בידיעה שכזו?
יש לך רעיון כלשהו? אני פשוט מבולבל מאוד מהמחשבה.
צריך ממך תשובה דחופה. תודה.
שלום,
אני מבינה את מצבך והלחץ בו אתה שרוי, אך ייתכן שעדיף לך להגיע לפגישת יעוץ אישית אצל עו"ד טרם החתימה על הסכם, לפחות בכדי להיות שלם עם החתימה.
במסגרת הפורום לא אוכל לנסח עבורך סעיפים, זה יהיה לא אחראי ובפרט שאינני מכירה את כל עובדות המקרה. ככלל, לפני שחותמים על הסכמים כדאי להיוועץ בעו"ד ובמידת הצורך לנהל מו"מ בכדי לשנות סעיפים לפני החתימה.
לגבי ההריון המשוער, מדובר בהשערה בלבד, אך אם היא אכן בהריון אז מבחינה משפטית אתה האבא כי היא התעברה בעודכם נשואים, ולכן בעתיד היא תוכל לתבוע מזונות לילד (התביעה היא בשם הילד כי זו זכותו)..וקשה יהיה לשכנע את בית המשפט לערוך בדיקת אבהות כיוון שזה יגרום להכרזת הילד כממזר ובתי המשפט נמנעים מזה ברוב הכמעט מוחלט של המקרים.
בהצלחה,
אתי שקד, עו"ד
מנהלת הפורום
משרד שקד פוליבודה לדיני משפחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר