שלום רב
אני גרושה מזה שנה וחצי+3 ילדים.
שני ילדיי הקטינים נמצאים בחזקתי וילד אחד בחזקת בעלי.(בחירה של הילד)
עד כה לא מילא אביהם אחר הסדרי הראיה .האם ניתן לתבוע בגין ימים אלה תשלומים כיוון שההוצאות עקב כך מרובות יותר.
בהסכם שנערך ביננו לא נדרשתי לשלם בגין בני הנמצא בחזקתו אוסיף כי אני נוהגת לקנות לו בגדים ומתנות חרף משכורתי הדלה- 4500 שח ומזונות 3500 כולל מדור.כאשר פניתי לבעלי בתשלום חינוך ובריאות הוא אמר שאגיש חשבוניות ויקזז את ההוצאות על בני.
ואלו שאלותיי
האם בהתייחס לכל האמור לעיל הוא יכול לקזז כשאין פסיקה מפורשת מביהש? והאם כשיפנה לערכאות ביהמש האם יפסקו לי לשלם לבני הנמצא בחזקתו?
האם סכום המזונות סביר??-אני משלמת 4300 שכר דירה.
שלום שרה,
בהחלט יש מה לעשות כאשר אב לא ממלא אחר הסדרי הראיה שנקבעו (סנקציות בשל ביזיון, השבת הוצאות וכספים שנאלצת להוציא וכן הלאה).
לאור שאלותייך הנוספות ניכר שאת זקוקה ליעוץ משפטי אישי ומומלץ שתפני לעו״ד.
בהצלחה,
אתי שקד, עו״ד
מנהלת הפורום
משרד שקד פוליבודה לדיני משפחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
שרה,
יש נתון מסויים שלא רשמת והוא בעל חשיבות מסוימת - מה גיל הילד שנמצא אצל האב?
יש מקרים בהם מחייבים אישה להשתתף במזונות הילד שנמצא אצל האב אבל זה רק במצב בו יש לה די בשביל צרכיה.
במקרה שלך, עולה כי אין לך די בשביל צריך ואת חיה בצניעות - ולכן, סביר להניח שביהמ"ש לא יחייב אותך ובוודאי שאסור לגרושך לקזז משהו שלא ניתן לו רשות לכך על ישי ביהמ"ש.
אל תהיי חלשה מולו - עמדי על זכויותיך וזכויות ילדיך ופני להוצל"פ או לערכאות בכדי לשפר מצבך.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר