שאלה ראשונה: האם יש לי עילה כגבר ואב לשלושה ילדים המתחיל תהליך גירושין, להגיש בקשה לקבלת פטור מדמי מדור ועד כמה מגלים שופטים בבית הדין הדן בתיק התחשבות בצרכי האב על רקע העובדה שהאישה עובדת ושמינימום מזונות פר ילד עומד על 1280 ש"ח ובתחשיב פשוט זה מסתכם בכמעט 4000 ש"ח, ואם נוסיף לכך דמי מדור ע"ס 2000 ש"ח זה מביא אותי להוצאה חודשית של כמעט 6000 ש"ח. כל מכרותי נטו בקושי מגרדת את ה- 7500 ש"ח ועליי לכלכל את עצמי, שכירות, מיסים ומזון ! ??? ממתין להתייחסותכם, תודה.
טל שלום,
כמובן שיש מידה של אנושיות במתן החלטות גם בביהמ"ש וגם בביה"ד הרבני, וע"מ לקבל ייחס כזה הערכאה הדנה צריכה להיות בטוחה בטענותיך - אתה צריך לשכנע אותם באופן חד משמעי שזוהי משכורתך ואין לך אפשרות להשתכר יותר מזה גם אם תקח עבודה נוספת... כל זה במקביל לתשובתך על איך הסתדרת עד היום?
בברכה,
עו"ד ומגשר יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
בתשובה לשאלתך יואב תם, עד היום הסתדרתי משום שאני עדיין נשוי ואנו חיים משתי משכורות שמכסות יפה את כל הוצאות הילדים והבית ואני מדגיש שמדובר בדירה אחת משותפת. ועכשיו כשעלינו להתפצל לשתי משפחות, אני עם עצמי ואשתי עם הילדים ולהחזיק 2יחידות דיור זה ניראה כלכלית כבלתי אפשרי משום שכל אחד מאיתנו צריך לממן ולכלכל בעצמו עם משכורת אחת משק בית שלם !!!
אז יפה מאוד.
תראה לביהמ"ש שהאישה מרוויחה טוב ומשכורתה דומיננטית לפחות כמו שלך אם לא יותר, ואני תקווה שתשיג את מידת ההתחשבות אותה אתה מבקש.
אישית ועל פניו, אני לא רואה מדוע שלא יתחשב ביהמ"ש והרי לא ניתן להוציא חלב מכלי ריק?! לא כך?
מכל מקום, בהצלחה.
בברכה,
עו"ד ומגשר יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
ואני מפנה את שאלתי אל שניכם יואב ומיכל: אני מודע לכך שאם וכאשר אני אוכיח שאשתי מרוויחה לא פחות טוב ממני קיים סיכוי לא רע שאני אזכה להתחשבות אותה אני רוצה להשיג אבל אנחנו מוכרים נכס משותף כחלק מתהליך הגרושין וקיים אצלי חשש גדול שהשופטים ברגע האמת לא יתחשבו כלל בצורכינו (ההורים) כלומר קניית דירה אחרת קטנה יותר לפרק ב' וכו.. ואני יודע שהם נותנים חשיבות עליונה ובצדק לצורכי הילדים ובמילים אחרות יאלצו אותי לשלם מזונות ומדור אפילו בגובה המשתווה לכל שכרי על חשבון הכסף שנותר ממכירת הנכס, ואם נפעיל הגיון פשוט, לאחר כמה שנים אני אשאר ללא נכס וללא כסף שעבדתי קשה מאוד בשבילו במשך 17 שנות נישואיי, האם כך מתנהגים שופטים כשעליהם להחליט מהיכן יבוא המימון לכלכלת הילדים ?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר