אני אבא לילדה בת 5 , לא חי עם האמא ולא היינו נשואים. כיום הילדה נושאת את שם משפחתה של האמא בלבד ואנו מעוניינים להוסיף את שם משפחתי לשם משפחת הילדה. מהי הדרך שבה ניתן לצרף את שם משפחתי ? האם האמא , שהיא ההורה המשמורן יכולה לבקש במשרד הפנים להוסיף את שם משפחתי לשם משפחתה של הילדה ?
עלי לציין שהיא עדיין לא רשומה כבתי במשרד הפנים (אך יש צו של שופטת שמורה למשרד הפנים לרשום אותה ). כמו כן, בתיק שבו מורה השופטת לרשום את הבת כבתי הגשתי בקשה שבית המשפט יורה למשרד הפנים להוסיף את שם משפחתי, אולם תגובת השופטת היא שדרוש לפתוח תיק נפרד לבקשה זו. העניין הוא כמובן כסף, תיק נוסף עולה מאות שקלים ואני ממש לא מבין על מה ולמה אני צריך להוציא הוצאה שכזו בשביל שינוי השם ( למעט מסחטת כספים של המדינה).
האם הדרך היחידה היא לפתוח תיק חדש בבית המשפט?
עופר שלום
כאשר תרשם כאבי הילדה תוכל לשנות את שמה או להוסיף לשמה את שם משפחתך זו זכותך כאב ולדעתי, אין צורך בצו נוסף לשם כך מה גם שאם הילדה מסכימה לכך .
בהצלחה
בתיה אשורי, עו"ד ומגשרת
משרד עוה"ד בתיה אשורי מתמחה בדיני משפחה, ירושה ומקרקעין
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
מה שהילדה חושבת הוא לא רלוונטי. היא בת 6. אף אחד לא שואל אותה ואת דעתה.
מה שרלוונטי הוא ההורים ומה שהם רוצים.
וכן.
יש צורך בצו בית משפט לשינוי שם משפחה של קטין.
וכן זה הליך נפרד מתביעת האבהות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר