האם יש לי ושני אחיי הנוספים הזכות כיורשים מתוקף צוואתו של אבי המנוח שהוריש לרעייתו 50 אחוז מהדירה בבעלותו ו-50 אחוז הנוספים בין שלושת הילדים ורעייתו, לדרוש איזון משאבים מרעייתו זו בעשרים שנה לפני מותו? האם איזון המשאבים כולל גם את חשבונה הפרטי של רעייתו כולל חסכונותיה, השקעותיה שנעשו לאחר ברית נשואיהם כאמור, לפני כ-20 שנים? היכן עומדים במקרה זה ילדיה הביולוגיים?
אמנון חג שמח,
חוק יחסי ממון אכן קובע כי איזון יעשה בעת פקיעת הנישואין או במות אחד הצדדים.
אתה בהחלט יכולל להיכנס "לנעליו של אביך" ולתבוע איזון זכויות.
יש לשם לב לתוכן צוואת אביך - האם הותיר הכול לה בסוגיית הזכויות.....אזי, זה יגבר .
פנה לייעוץ פרטני ועיון בצוואה לעו"ד העוסק בתחום
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
חג שמח עו"ד מיכל זלינגר,
תודה על המענה המהיר. האם את יכולה להמליץ לי על עו"ד העוסק בתחום באזור המרכז (תל אביב, אפשר גם באזור חיפה).
תודה.
אני עוסקת בתחום ואני בתל אביב
עו"ד מיכל זלינגר,
כתובתך וטלפון להתקשרות לקביעת פגישת ייעוץ.
שאלה נוספת להתייחסותך הראשונה "בנעליו של אבי": מתוך תוכן הצוואה משתמע באופן חד משמעי, חלוקה שווה של כל זכויותיו למעט הבית שבבעלותו בו הוא גר עם רעייתו עד ערב הסתלקותו, שלגביו הוא מצווה אחרת דהיינו, חלוקה שונה. האם זה לא תפקידו של עורך הדין שערך את הצוואה ואבי המנוח מינה אותו כמנהל עיזבונו ולמוציא לפועל את צוואתו לדרוש ולעמוד עלכך שיבצע הליך ואיתור זכויות לאיזון משאבים מרעייתו? הרי הוא אמור להוציא לנו היורשים, רעייתו ושלושת ילדיו מכתב, האם אני צריך לאשר, להסתייג או בכלל להתנגד לצוואה כמוציא אל הפועל את צוואתו של אבי, שכאמור אין בצוואה התייחסות כלל לאיזון משאבים. תודה וחג שמח.
אמנון,
מנהל העיזבון תפקידו הוא - לנהל את העיזבון בלבד.
אתה מבקש ,ובצדק, לקבל זכויות המגיעות לך לפי חוק.
ולעניין כתובתי, הוא באתר זה .
עוה"ד מיכל זלינגר
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר