אני נשוי + 2 ילדים קטנים
אנו נמצאים בתהליך גירושים מזה כ שנה
אשתי זאת שתבעה א)בית דין רבני-רכוש כתובה וגט
ב) בית דין לעניני משפחה -מזונות ילדים משמורת ומדור ומזונות לה.
דירת המגורים נירכשה עוד מלפני שהכרתי את אשתי על ידי ועל ידי הוריי במזומן וללא משכנתה או הלוואות כל שהם
לפני כ9 חודשים אשתי הגישה נגדי תלונה על תקיפה ולמחרת פנתה לבית המשפט להוציא לי צו הרחקה
אך למזלי הקלטתי את ארוע התקיפה שהיא תענה לגביו והגשתי זאת למשטרה ולבית המשפט בתוספת תימלול
בהצעת בית המשפט לחזרתי הביתה מידית וללא שום הודאה בדבר כלשהוא
עורך דינה מיד הסכים וכך לא הורחקתי
המשטרה המשיכה בחקירה ועניננו הועבר לתביעה המחוזית בדבר החלטה
שם הוחלט על סגירת התיק כנגדי על סעיף "חוסר אשמה" אך כנגדה הוחלט על הגשת כתבי אישום על תקיפה איומים ותלונת כזב.
בבית הדין הרבני הוחלט שלפני התחלת הוחכות שעלינו להגיע להסכם גירושים והסכם על פיצוי לגבי רכושה שהביאה לנישואים
בבית הדין לעניני משפחה בדיון ראשון נקבע וזאת לאחר שהשופטת זרקה את אשתי מהאולם שעלי לשלם לידי אשתי (לא עובדת) 3200 ש"ח
שבהם היא צריכה לידאוג גם לילדים וגם לי וגם לה (שהם מזונות לכל בני הבית) ועלי לשלם על המדור
וכמו כן הוסדר לי הסדרי ראיה תוך כדי המגורים
לאחר הגשת תסכיר ע"י פקידת סעד נשלחה אישתי ע"י בית המשפט
למפגשים שבועיים עם פקידת הסעד ולעוד קורסים לשיפור התנהגותה .
בדיון השני לאחר שטענתי שהיא מלינה את אימה ללא רשותי נחקרה אשתי על שיפור התנהגותה הכחישה שהיא מלינה את אמה לאחר חקירה נוספת נימצאה דוברת שקר ושהיא מלינה אותה במשך כל השבוע
בית המשפט הודיע לה שזה לא מקובל ושהיא אוסרת לינה של הוריה בביתי
כמו כן הוסדרו ביקורי הורי לראיית הילדים בביתי ו הוחלט שכל עוד אנו גרים יחדיו נינהג כך.
העברתי בהוראת קבע תשלומי מזונות ל ראשון ךחודש ע"ס 3200 ש"ח
לפני מספר שבועות ביקשה אשתי לשוחח עמי על הסכם הגירושים
שוחחנו על פיצוי הרכוש ואלו דברים היא תוכל לקחת מהבית היא הביע רצון לעבור לעיר אחרת הסברתי לה שכל מה שדנו בו אין לו תוקף הסכם ןשזהו דיון ראשוני ושאני רוצה שהיא תשלח ע"י עו"ד שלה טיוטת הסכם כדי שאני יוכל ליקרוא ולחתום על הסכם וגירושים מידיים.
לאחר שיחה זאת ביקשה שאני אקפיץ אותה לאזור בעיר שהוא למעשה ליד בית המשפט חשבתי שיש לה סידורים באיזור אך מה נדהמתי שלאחר 4 ימים קיבלתי בקשה לכתב הגנה על תביעה חדשה שהיא הגישה כנגדי עבור קביעת מדור בעבורה והילדים ומזונות לה ולילדים ובה בקשה שבית הדין יורה שהיא זו שתישאר בדירת מגוריי עד שהילדים יגיעו לגיל 18
לאחר כ שבועיים ראיתי שהיא מתחילה לארוז בגדים בקרטונים ושחמותי בביתי. למחרת להפסקה כשהגעתי לביתי מהעבודה חמותי נכנסה לביתי עם מספר אנשים והראתה להם פריטם כמ המחטות של הילדים ועגלות ומשחקים ועוד על מנת
למכור לה אך לא הגיעו להסכמה על המחיר ונפרדו אני לא אמרתי דבר כי אני לא מדבר עם חמותי ולא רציתי שהיא תעשה הצגות של אלימות ותקיפה כמו ביתה
ולאחר מספר ימים כ שחזרתי הביתה ראיתי ליד הבית משאיות להובלה
את אשתי חמי וחמותי לאחר שרוקנו כימעט לגמרי את הבית (אפילו צינור קרוע של דוש)
אני שחששתי מהם לא ידעתי איך להגיב אשתי אמרה לי שהיא רשמה את עצמה ואת הילדים בכתובת של מגורי הוריה ושהיא רשמה את הילד לגן באותה העיר
לא ידעתי מה לעשות באותה העת מכיוון שהחליפו לנו פקידת סעד אחרת שלאחר מכן היתה שביתה של פקידות הסעד ואחר שובם מהשביתה פקידת הסעד יצאה לחופשה שכניראה אשתי ידעה עליה
וכך היא עזבה מבלי לידע את בית המשפט ופקידות הסעד או את בית הדין הרבני
א) האם מותר לה לעזוב ושנות מקום מגורים מבלי הסכמתי או רשותי וללא החלטת משמורת ?( פקידת הסעד אמרה ששנינו יכולים להיות משמורנים)
ב)מה זה אומר בבית הדין הרבני וובבית המשפט לעניני משפחה ? איך הם מתיחסים לזה?.
ג)איך יקבעו המשמורת ו או הסדרי ראיה ?
ד)מה הדין לגבי הרכוש? ושאר התביעות שלה בביתי הדין?
5)האם אני יכול להחליף צילינדר (מנעולים) ולאסור את כניסתה לביתי?
6)האם היא יכולה לשנות שוב כתובת ולדרוש לחזור?
7)מהו הסטתוס
שלי נשוי/פרוד /גרוש
8) האם בית הדין הרבני יכול לחייב אותה להתגרש ו מיד אם ארצה בזאת?
9) האם היא יכולה לתבוע את הדירה לאחר או במשך תהליך הגירושים אף אם לא תבעה זאת
10) האם אני מחויב לשלם מזונות בקביעת השופטת נאמר שכל הקביעות שלה הם כל עוד אנו גרים יחדיו אך לא נאמר במקרה שניפרד מה יהיה הנוהג?
אני מעונין לשלם כרגע רק מזונות מינימום לילדים כי אני חושב שלה לא מגיע ויש לנכות את מזונותי מהסכום
11) האם היא יכולה לנסוע עם הילדים לכל מקום או למשפחתה בערים רחוקות מביתי מבלי להודיע לי להיכן או שלא אומרת פרק זמן של כמה ימים במדויק
12) האם היא יכולה לקבוע היכן אני יפגש עם הילדים ולכמה זמן אף שהיא נוסעת לערים רחוקות למספר ימים מרובים כל פעם במקום אחר היא רוצה שאני יגיע למשפחתה בערים שונות אף שאין ביכולתי לעשות זאת
11)אם היא תיקנס לביתי האם אני יכול להזעיק משטרה אני די חושש מפניה
האם זה פלישה או משהו כזה
12)האם היא חיבת בהסכמתי לרישום של הילדים במוסדות חינוך שעלותם גבוה
13)האם אפשר לתבוע אותה או את הוריה על ביזיון בית המשפט?
אני ממש חייבת לשאול - לפי סיפורך אתה מיוצג - מדוע אינך מתייעץ עם עורך דינך שמלווה אותך בתיק?
הרי הוא יידע לענות הכי טוב.....
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר