היי לפני חודש וחצי אשיתי הגישה תלונה במשטרה על שלפני 4 שנים נתתי לה 2 סטירות ועוד לפני 7 שנים משכתי בשערות.ואיוימים שארמה שפחדה כל הזמן.
לפני כשבעיים אישתי ביטלה את התלונה במשטרה.אך אמרו לה שזה עבר כבר למח' תביעות .אנו חזרנו להיות ביחד ואשיתי נורא מצטערת על הכל לא חשבה שיזמינו אותי ויהפכו את לכתב תביעה.השאלה מה יכול לקרת לי ?אישתי נסעה למח' תביעות לבקש מהתובע שיבטל את האישום.א אמרו לה לבוא עוד שבועיים כי לא פתחו את התיק.האם..הסיפור שנו מורכב?האם אם היא מבקשת לבטל את התביעה הם יבטלו?
מה יקרה לי?האם נכנסים למאסר?על דברים שנעשו לפני 4 שנים או 7 שנים?היא טוענת שאמרה להם..שקיבלה שני סטירות לפני 4 שנים..ולפני 7 שנים משכתי לה בשערות..וחיה באיומים..דברים שלא היו נכונים..
אם יש לך עבר נקי - למאסר אתה לא תיכנס.
לא פירטת אם נחקרת במשטרה. ואם באמת לא נחקרת, זה מראה שהם לא לוקחים את העניין ברצינות.
בכל אופן אם תיחקר או תובא בפני שופט, בוודאי שתכחיש את כל הדברים ותאמר שלא היו מעולם ותזכיר שגם היא כבר מושכת ידיה מהתביעה (לגבי השיער שטענה שנמשך לפני 7 שנים... אז למיטב ידיעתי 7 שנים זהו זמן המוגדר כ"התיישנות"). אני מקווה שבקרוב תישלח לך בדואר הודעה על סגירת התיק מחוסר ראיות ואי שיתוף פעולה מצד התובעת וכו'...
אין לך מה לחשוש על אשתך שתואשם בתלונת שווא כי לצערנו (ובמקרה זה אולי לשמחתך) במדינתנו מעולם לא נתבעה אישה על שהתלוננה תלונת שווא, למרות שיש מידי יום מאות כאלה מצד נשים, ואולי בעצם זאת הסיבה - שהמשטרה כבר לא עומדת בעומס.
כדאי שתשמור מסמכים (לשעת הצורך) המעידים כי אשתך ביקשה לבטל את התלונה (כמובן שעדיף שהיא לא תדע על כך) ואל תחשוב שאם עכשיו העסק רגוע אז הוא חייב להישאר כך לתמיד, כי יבוא יום ואולי היא תשתמש שוב בנשק של תלונות ואז תוכל להציג את המסמכים ולומר שהיא בעבר הגישה תלונת שווא ולראיה שהיא ביקשה לבטלה. ולכן גם כדאי שתצטייד במכשיר הקלטה (נגן mp3 קטן הנכנס לכיס בסתר) ותקליט אותה שהיא מודה שהייתה זו תלונת שווא וכדאי שיהיה בהקלטה הרבה פרטים מזהים כמו רמז לשעת ההקלטה כגון אירוע שקיים עכשיו וכדומה.
הסיפור שלך חוזר על עצמו כמו עוד סיפור של נשים שמתלוננות ואחר כך מתחרטות כי לא ידעו שיצא מזה רק בלגן והמשטרה שהייתה ה"חברה" שלהן עד לרגע זה, נהפכה לאויב שלהן.
בהצלחה וחיים טובים ושלום בית וחג שמח לך ולאשתך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר