שלום,
אני גרוש + 3 ילדים נשוי בשנית.
שילמתי מזונות לפי הסכם שנחתם ליפני שנים. כעת ביתי הצעירה ימלאו לה 18 בעוד 3 חודשים.
בשנים הראשונות הביקורים היו מסודרים הילדה באה אליי והכל היה מצויין. לפני שנתיים בערך התחילה "השפעה" רעה מאוד מצד אישתי לשעבר ומשפחתה והילדה לאט לאט הפסיקה לרצות להגיע לביקורים אליי עד שלבסוף כלל לא הגיעה. כיום לאחר שיחות רבות איתה ועם אחיה הבוגרים הילדה פשוט לא מעוניינת לבקר ולפגוש אותי. בהסכם הגירושים התחייבתי לשלם לה עד גיל 20 700 שח ישירות אליה (זה יותר משליש מסך המזונות ששולמו עד כה עבורה). שאלתי היא האם בגין בחירה שלה לא להיות איתי בקשר אני יכול לא לשלם לה את הסכום הנ"ל?
הסוגיה העולה בעניינך הינה האם בתך נחשבת לבת מורדת כפי הגדרת המונח בפסיקה, שאם כן, ביהמ"ש יכול לקבוע כי נשללת ממנה הזכות למזנותיה.
יחד עם זאת, היות ונחתם הסכם בינך לבין גרושתך אשר מסדיר דמי המזונות עד הגיע בתך לגיל 20 שנים, הסכם אשר ככל הנראה קיבל תוקף של פסק דין, הרי כדי לבטל הוראות ההסכם המתייחסות למזונות בתך, יש לעתור בתביעה לביטול מזונותיה מן העילות הקבועות בפסיקה במקרים כגון המקרה שלך.
כפועל יוצא מן האמור לעיל ולשאלתך, אינך יכול להפסיק לשאת במזונות בתךללא החלטה/פסק דין אשר יבטל פסק הדין אשר אישר ההסכמות המפורטות בהסכם. ככל שתפסיק תהא רשאית בתך/גרושתך לנקוט בהליכי גבייה בלשכת ההוצל"פ.
מקווה שסייעתי לך,
בברכה, עוה"ד הילה זיסמן- חיפה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר