שלום
נקלעתי למצב לא נורמלי, עד מלפני שבועיים הייתי נשוי לאישה והיה לנו ילד שנולד במסגרת הנישואים. לפני שנה החלטתנו להפרד ולפני שבועיים הגירשוים הסתיימו. מאז שהילד נולד חשדתי בהאם אני האב, לפני שבועיים עשיתי בדיקת אבהות באופן פרטי ונקבע כי אני לא האב. כיום אני במצב בו אני לא רואה את הילד בכלל, האישה כנראה עוברת לגור עם הגבר אשר כנראה האב הביולוגי (לפי חשדות שנים), ואני מחויב במזונות אותם אני לא רוצה לשלם כי לא מדובר בבני הביולוגי. איזה דרכים עומדות בפני כדי להשתחחר מהאבהות? אני מבין כי את הבדיקה הפרטית בית המשפט לא יקבל וכנראה גם לא יאפשר לעשות בדיקה באישורו. מה עושים???? בבקשה עזרה. אגב אני וגרושתי מוסלמים
בפתח תגובתי אציין כי ביצוע בדיקת סיווג הרקמות אשר בוצעה באופן פרטי על ידך ותוצאותיה הינן מנוגדות להוראות החוק וכפי ש"הבנת" התוצאות אכן אינן יכולות להוות ראיה בפני כב' ביהמ"ש.
בתי המשפט אכן לא נוטים להיעתר לביצוע בדיקת סיווג רקמות לקטין אשר נולד במסגרת הנישואין ובמקרים אלה הינו בוחן את טובת הקטין בין היתר, באמצעות קבלת תגובה מהיועץ המשפטי לממשלה אשר בוחן את טובת הקטין.
חסרות באמור על ידך עובדות רבות הנדרשות כדי ליתן לך סיכויי התביעה לביטול הכרזת ההאבהות. יחד עם זאת, וככל שקיימים סיכויי תביעה טובים, הרי שעליך לעתור, מלפני הערכאה המוסמכת, בשתי תביעות במקביל, האחת, לביטול הכרזת ההאבהות והשנייה תביעה לביטול מזונות הקטין.
בשורה התחתונה הינני ממליצה לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי בעניין סיכויי התביעה לביטול הכרזת ההאבהות. ממילא התביעות המפורטות לעיל מורכבות וכרוכות בהצגת אסמכתאות משפטיות רבות ועל כן, יהא עליך לפנות לעו"ד המתמחה בענייני משפחה אשר יטפל בענייניך.
מקווה שסייעתי לך,
בברכה, עוה"ד הילה זיסמן- חיפה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר