תודה רבה על ההבהרה ! כמובן שמה שהעורך דין אמר נשמע לי ממש לא הגיוני, כי הרי האבא לא מסוכן לילדה, ואיך אפשר למנוע ממנו להיות איתה רק על סמך העובדה שהיא תהיה ישראלית.
רציתי להוסיף שהביקור שלנו בארץ הוא באישור הבעל, וכמובן עם תנאי שנחזור בתאריך החזרה.
לא רציתי לשלול מבעלי את הזכויות שלו, ביקשתי ממנו שאם נתגרש שיאפשר לי להגר לישראל עם הבת, הבהרתי לו שלא נמנע ממנו לבקר אותה וכשתהיה גדולה מספיק אפילו היא תטוס אליו. בנוסף לכך אמרתי לו שכשהיא תהיה בת 18 תהיה לה זכות להחליט איפה לחיות ואני לא אעמוד בדרכה אם תחליט לחיות עם האבא.
לגבי היתר הגירה, ביררתי עם העו"ד באמריקה, שאמר שאין סיכוי שבית משפט יאפשר לי להגר עם הילדה. כי הרי גם אבא נרקומן או מכה שיושב בכלא, זכאי לראות את ילדיו פעם בשבוע תחת השגחה, וזה חייב להיות בגבולות ארה"ב.
הסיכוי היחיד שלי הוא שבעלי יסכים לחתום על מסמך שבו הוא מאשר לנו להגר, ואני לא רואה אפשרות שזה יקרה.
לגבי ייעוץ זוגי, או שיקום הנישואים - ניסינו כבר! לא עזר.
אני מרגישה ממש תקועה בחיים שלי גרה במדינה זרה עם בעל פסיכופת קנאי ועצבני, שמתעלל מילולית וגם כמה פעמים התעללות פיזית.
ולא רואה שום אור בקצה המנהרה.
מה עליי לעשות?
למה רק כשהיא תהיה בגיל 18 תהיה לה זכות להחליט עם מי לחיות ואת לא תעמדי בדרכה? כי מובן מדברך שכרגע את מנצלת את העובדה שהיא קטינה ואת עומדת בדרכה, שלא ברור אם זה חוקי. ומה עם רצונו של אביה? הוא גם קטין? איזה היגיון זה שאת זו שתקחי לו את הילדה? אולי את מעוניינת שזה יהיה הפוך, שהוא ייקח לך? בוודאי לא. כי סיפרת קודם שהוא איים עלייך בזה, אז פתאום שכחת שזה איום, ואת עושה זאת בעצמך?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
מילי,
תראי בארץ דווקא נותנים להגר.
הייתי פונה לעוד עו"ד בחו"ל ומקבלת עוד חוו"ד דעת.
איני יודעת איך לעזור שעה שאת כבולה לחוקי משפט שאיני מכירה.
מצטערת
מיכל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר